Tι έχει το Yaris που δεν έχουν οι άλλοι;

13.001 Επισκέψεις στο άρθρο (20/7/2019)

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Yaris; Τι έχει και πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι ακόμα και σήμερα; Πως τα καταφέρνει και τι κρύβεται πίσω από αυτή την επιτυχία του;


Το Toyota Yaris είναι το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο της ελληνικής αγοράς τα τελευταία χρόνια έχοντας κερδίσει καθολικά την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού για πολλούς και σημαντικούς λόγους. Αρχικά, έχει το όνομα… Toyota λες και στάζεις μέλι αφού δεν ξέρεις τι είναι η οδική βοήθεια και τι σημαίνει σε «αφήνει στο δρόμο» το αυτοκίνητό σου.

Βλέπετε εκτός από την δεδομένη αξιοπιστία των προϊόντων της Toyota, όλα τα μοντέλα της ανέκαθεν συνοδεύονταν με πολύχρονη εργοστασιακή εγγύηση η οποία ενίσχυε τη φήμη του… ιαπωνικού,  ότι δηλαδή «δεν σπάει, δεν χαλάει».

Έπειτα, έρχεται με πολλές επιλογές κινητήρων. Και μπορεί πλέον να μην έχει diesel στην γκάμα του, διαθέτει όμως πολλές επιλογές κινητήρων βενζίνης με έμφαση στην χαμηλή κατανάλωση καθώς και μια καθολικά οικολογική έκδοση Ηybrid που μας έμαθε τι πάει να πει «δεν καίει τίποτα». Aρα για κάποιον που θέλει να κινείται μέσα στην πόλη που εξ`ορισμού είναι το βασικό πεδίο δράσης του Yaris, αυτό καθίσταται το απόλυτο εργαλείο, αφού σαν υβριδικό κινείται ηλεκτρικά και με «μηδενική» κατανάλωση.

Τρίτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι η ευελιξία και η ευκολία χρήσης. Τα πάντα είναι τοποθετημένα εκεί που πρέπει, αισθάνεσαι από την πρώτη φορά που θα μπεις πίσω από το τιμόνι του πως το οδηγείς χρόνια.

Και τέλος, πολύ σημαντικό και αυτό, είναι η άριστη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων. Το μήκος του είναι μόλις 3,9 μέτρα, όμως οι χώροι στο εσωτερικό, όπως αποκαλύπτεται από τα νούμερα των μετρήσεών μας, μπορούν να συγκριθούν με μοντέλα της επόμενης κατηγορίας, με το εσωτερικό πλάτος του πίσω καθίσματος μάλιστα να είναι μεγαλύτερο από αρκετά μοντέλα αυτής.

Εσείς πιο θεωρείτε όμως πως είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό του Toyota Yaris από τα παραπάνω, και τι το κάνει τόσο πετυχημένο στην αγορά; Γιατί πολλοί όταν λένε «μικρό» εννοούν Yaris;

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center