3 φωτογραφίες »

Η Flying Spur πωλείται επίσημα σε 68 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τις 40.000 Flying Spur γιόρτασε η Bentley

2.132 Επισκέψεις στο άρθρο (1/9/2020)

Η Bentley γιορτάζει ένα νέο ορόσημο παραγωγής για την Flying Spur, καθώς το 40.000ο μοντέλο κατασκευάστηκε πρόσφατα από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Crewe της Μεγάλης Βρετανίας.


Η Flying Spur πωλείται επίσημα σε 68 χώρες σε όλο τον κόσμο όπου δραστηριοποιείται η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία. Οι μεγαλύτερες αγορές του μοντέλου είναι η Κίνα και η Αμερική, ακολουθούμενες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την περιοχής Ασίας-Ειρηνικού.
 
Αναβιώνοντας το 2005 ως η σεντάν εκδοχή της Continental, η Continental Flying Spur προσφέρονταν με τον W12 κινητήρα που συνοδεύονταν από τετρακίνηση, βασιζόμενη στην ίδια πλατφόρμα με τα Audi A8 και Volkswagen Phaeton. Η τελική ταχύτητα ανέρχονταν στα 312 χλμ./ώρα και έτσι το μοντέλο δεν άργησε να κατακτήσει τις καρδιές των οπαδών της βρετανικής μάρκας παρέχοντας έναν εξαιρετικό συνδυασμό επιδόσεων και πολυτέλειας.
 
Κάνοντας την εμφάνισή της το 2013, η δεύτερη γενιά της Flying Spur, αφαίρεσε από πάνω της το όνομα Continental και μέσα στα επόμενα έξι χρόνια έλαβε αρκετές αναβαθμίσεις μεταξύ των οποίων και ο 4,0 λίτρων twin-turbo V8 κινητήρας.
 
Η τρίτη γενιά του αυτοκινήτου κυκλοφόρησε πέρυσι, «χτισμένη» στην πλατφόρμα MSB που μοιράστηκε ξανά με την Continental GT, αλλά και με την Porsche Panamera. Το νέο μοντέλο αντιπροσωπεύει το κορυφαίο αυτοκίνητο της Bentley, αφού η μεγαλύτερη και ακριβότερη Mulsanne αποσύρθηκε στις αρχές του έτους, μαζί με το εμβληματικό V8 6,75 λίτρων κινητήρα.

Κλείνοντας να σημειωθεί πως η ιστορία της Bentley Flying Spur χρονολογείται από το 1952, όταν ο επικεφαλής σχεδιαστής J.P. Blatchley και ο μηχανικός IvanEvernden, συνεργάστηκαν σε ένα ανεπίσημο project, με στόχο την κατάκτηση της κορυφής στη Grand Touring κατηγορία, από την Bentley.

NEO TRANSPORTER
test center