6 φωτογραφίες »

Η έκδοση αυτή εκτός από ειδική θα είναι και περιορισμένη με αποτέλεσμα η γερμανική φίρμα να δημιουργήσει μόλις 40 μονάδες.

Το Audi TT RS γιορτάζει τα 40 χρόνια του quattro

3.583 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2020)

Η Audi γιορτάζει τα 40 χρόνια από τον ερχομό του quattro και παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του TT RS, με ονομασία Audi TT RS 40 years of quattro.


Η έκδοση αυτή εκτός από ειδική θα είναι και περιορισμένη με αποτέλεσμα η γερμανική φίρμα να δημιουργήσει μόλις 40 μονάδες, τιμώντας έτσι την ηλικία του quattro. Οι 40 μονάδες της ειδικής έκδοσης θα διατίθενται αποκλειστικά ως κουπέ και θα αφορούν μόνο την γερμανική αγορά.
 
Το Audi TT RS 40 years of quattro όπως βλέπετε είναι βαμμένο σε λευκό (Alpine White) χρώμα και κοσμείται από ειδικά αυτοκόλλητα εμπνευσμένα από αυτά του Audi Sport quattro S1 που θριάμβευσε στο Pikes Peak του 1987 με τον Walter Röhrl πίσω από το τιμόνι. Για να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη επίδραση στην εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου η μάρκα συμπλήρωσε τα αυτοκόλλητα με γυαλιστερά μαύρα χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε όλο το αμάξωμα. Εξαίρεση αποτελούν οι τροχοί 20 ιντσών που είναι λευκοί, κάνοντας αντίθεση με τις κόκκινες δαγκάνες φρένων, αλλά και τα σκούρα μαρσπιέ.
 
Το περιορισμένης έκδοσης μοντέλο μπορεί να είναι αποκλειστικά διθέσιο αν αντί για το πίσω κάθισμα επιλεγεί το ανθρακονημάτινο στήριγμα που από τη μία μεγαλώνει την στρεπτική ακαμψία, από την άλλη μειώνει το βάρος κατά 16 κιλά σε σύγκριση με το κανονικό μοντέλο.
 
Πηγή ισχύος παραμένει ο ίδιος υπερτροφοδοτούμενος 5κύλινδρος κινητήρας 2,5 λίτρων με ισχύ 400 ίππων και 480 Nm ροπής. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 3,7 δευτερόλεπτά, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ./ώρα.
 
Το Audi TT RS 40 years of quattro θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στην αγορά της Γερμανίας από αυτόν τον μήνα με κόστος 114.040 ευρώ.

DEH PASXA
KIA