Η Fisker παρουσίασε στην έκθεση CES την έκδοση παραγωγής του EΜotion, ενός ηλεκτρικού σεντάν που προγραμματίζεται να διατίθεται στην Ευρώπη από το 2020.

Η εταιρεία κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 259 χλμ./ώρα και αυτονομία 644 χλμ., που αν επιβεβαιωθεί υπερνικά κατά 30 χλμ., αυτή του ανταγωνιστή Tesla Model S P100D.

Οι πληροφορίες από την Αμερική κάνουν λόγο για τιμή έναρξης τα 129.000 δολάρια, την ώρα που στις Η.Π.Α. η ακριβότερη έκδοση του Model S κοστίζει 135.000 δολάρια.

Tο Fisker EΜotion (+video)

2.080 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2018)

Η έκδοση παραγωγής του Fisker EΜotion κάνει την εμφάνισή της στην έκθεση CES, αποτελώντας το ηλεκτρικό sedan που θα ανταγωνιστεί το κραταιό Tesla Model S. Ας δούμε τι νέο μάθαμε για το μοντέλο με το οποίο επανέρχεται στα πράγματα ο χαρισματικός Henrik Fisker…

Η Fisker παρουσίασε στην έκθεση CES την έκδοση παραγωγής του EΜotion, ενός ηλεκτρικού σεντάν που προγραμματίζεται να διατίθεται στην Ευρώπη από το 2020. Η εταιρεία κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 259 χλμ./ώρα και αυτονομία 644 χλμ., που αν επιβεβαιωθεί υπερνικά κατά 30 χλμ., αυτή του ανταγωνιστή Tesla Model S P100D. Οι πληροφορίες από την Αμερική κάνουν λόγο για τιμή έναρξης τα 129.000 δολάρια, την ώρα που στις Η.Π.Α. η ακριβότερη έκδοση του Model S κοστίζει 135.000 δολάρια.
 
Στο ίδιο σόου η Fisker θα παρουσιάσει τις επαναστατικές μπαταρίες στερεάς κατάστασης (solid-state battery), οι οποίες συγκρινόμενες με τις συμβατικές ιόντων λιθίου που βρίσκονται στο EMotion, έχουν 2,5 φορές μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα. Η Fisker θέλει ως το 2023 να εξοπλίσει με τις εν λόγω μπαταρίες τα μοντέλα της. Αν συμβεί αυτό, τα ηλεκτρικά Fisker θα έχουν αυτονομία κίνησης άνω των 800 χλμ, μόλις με μία ώρα φόρτισης!
   
Κατά τα λοιπά, τα αμάξωμα του EMotion είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, οπότε λογικά θα ζυγίζει λιγότερο από το Model S. Διαθέτει 4 ή 5 θέσεις και προς τα πάνω ανοιγόμενες πόρτες. Πέντε αισθητήρες LiDAR το καθιστούν αυτόνομο όχημα επιπέδου 4. Στο εσωτερικό υπάρχουν τρεις οθόνες για τον οδηγό, μία στο ταμπλό για το σύστημα infotainment και άλλες επιφάνειες αφής στην κεντρική κονσόλα. Υπάρχει ακόμα και η επιλογή για μόνιτορ 27 ιντσών για τους πίσω επιβάτες.
 
 

SPRING SEAT
NISSAN