Το υπάρχων μοντέλο Audi Q3

Το υπάρχων μοντέλο Audi Q3

Το νέο Audi Q3 έρχεται ανασχεδιασμένο με στοιχεία από το Q6

12.816 Επισκέψεις στο άρθρο (23/12/2023)

- Η τρίτη γενιά του Audi Q3 έχει μεγάλη ομοιότητα με το νέο ηλεκτροκίνητο Q6 της εταιρείας
- Μεγαλύτερη μάσκα, νέα φωτιστικά σώματα και περισσότερους χώρους για αποσκευές και επιβάτες
- Έρχεται σε πλήρη γκάμα κινητήρων μεταξύ των οποίων και Plug-in υβριδική (PHEV)
- Θα διατεθεί μέχρι το τέλος του 2024 με κόστος κοντά στα 36.505 ευρώ

Η τρίτη γενιά του Audi Q3 έχει μεγάλη ομοιότητα με το νέο ηλεκτροκίνητο Q6 της εταιρείας

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις αρχές του φθινοπώρου και πλέον ήρθε η ώρα για τις πρώτες χειμερινές δοκιμές του σε χιονισμένες περιοχές της βόρειας Σουηδίας. Παρά το καμουφλάζ μπορούμε να διακρίνουμε τι επιφυλάσσει η Audi για το νέο Q3, καθώς φαίνεται να δανείζεται πολλά στοιχεία από το ηλεκτρικό Q6. Συνολικά, το νέο Q3 θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το τρέχουσα έκδοση, μοιάζοντας περισσότερο με ένα «μικρό» Q5, αν και οι περισσότερες σχεδιαστικές λεπτομέρειες προέρχονται από το επερχόμενο ηλεκτρικό Q6, όπως για παράδειγμα τα νέα λεπτά DRL της Audi που αποτελούνται από πολλαπλά μπλοκ LED.

Μεγαλύτερη μάσκα, νέα φωτιστικά σώματα και περισσότερους χώρους για αποσκευές και επιβάτες

Η νέα γενιά του Q3 φαίνεται πως θα έχει μεγαλύτερο πλάτος καθώς η μάσκα μεγαλώνει σε μήκος, με νέα «διαιρούμενα» φωτιστικά σώματα, ενώ δε φαίνεται να υπάρχουν αεραγωγοί στις άκρες του προφυλακτήρα. Ωστόσο, το καμουφλάζ μπορεί να παίζει παραπλανητικό ρόλο στην εξαγωγή συμπερασμάτων. Επίσης το νέο μοντέλο αναμένεται να εξασφαλίζει περισσότερο  χώρο για τους επιβάτες αλλά και τις αποσκευές τους, ενώ μια μεγάλη οθόνη θα κοσμεί το κέντρο του ταμπλό.
 

Έρχεται σε πλήρη γκάμα κινητήρων μεταξύ των οποίων και Plug-in υβριδική (PHEV)

Όσον αφορά τους κινητήρες, η νέα του γενιά το Q3 θα αποκτήσει και Plug-in υβριδική έκδοση (PHEV) που θα διαθέτει αρκετά μεγάλη μπαταρία προσφέροντας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι και 100 χιλιόμετρα αυτονομίας με κάθε πλήρη φόρτιση. Ωστόσο δεν είναι εύκολα αντιληπτό αν αυτό το αυτοκίνητο έχει πορτάκι φόρτισης στο μπροστινό φτερό της πλευράς του οδηγού. Θα διατεθεί επίσης από τετρακύλινδρες εκδόσεις βενζίνης και diesel, με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 ή 7 σχέσεων .
 

Θα διατεθεί μέχρι το τέλος του 2024 με κόστος κοντά στα 36.500 ευρώ

Αναμένουμε από την Audi να αποκαλύψει το νέο Q3 τρίτης γενιάς περίπου στα μέσα ή στο δεύτερο εξάμηνο του 2024, οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος ακόμα για να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα όσον αφορά το κόστος του νέου μοντέλου. Ωστόσο με βάση την αρχική τιμή του σημερινό Q3, το νέο μοντέλο μάλλον θα είναι ελαφρώς ακριβότερο, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι θα προσεγγίζει περίπου τις 36.500 ευρώ.
 

Mercedes
moto