Ψηφιακή πρόταση για το crossover Citroen C4.

Το νέο Citroen C4;

13.636 Επισκέψεις στο άρθρο (13/6/2020)

Το νέο Citroen C4 αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις 30 Ιουνίου και αυτή η ψηφιακή εικόνα ίσως δείχνει σε μεγάλο βαθμό πως θα μοιάζει το μοντέλο παραγωγής, αντλώντας έμπνευση από την πιο πρόσφατη σχεδιαστική γλώσσα των Γάλλων.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Citroen, Vincent Cobee είχε κάνει γνωστό το προηγούμενο διάστημα σε προσωπική του συνέντεξυη πως η εμφάνισή του θα είναι κάτι το διαφορετικό σε σχέση με όλα όσα έχουμε συνηθίσει. Το νέο μοντέλο αναμένεται να αποκτήσει μία πιο crossover εμφάνιση σε σχέση με αυτό που το είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Παράλληλα γίνεται λόγος πως μέσω αυτού η γαλλική μάρκα σκοπεύει να ξεκινήσει μία νέα σχεδιαστική φιλοσοφία.

Χαρακτηριστική είναι ίσως η εικόνα που δημοσιεύτηκε από γαλλικό περιοδικό και δείχνει πως θα μοιάζει το επόμενο C4. Το μοντέλο «φωνάζει» Citroen από τον πρόβολο κιόλας χάρη στην σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων που βάζουν στο παιχνίδι το έμβλημα της φίρμας ενώ στο πλάι, το μάτι τραβού τα air-bumps. Φυσικά, o crossover χαρακτήρας του αυτοκινήτου γίνεται εύκολα διακριτός χάρη στην μεγάλη απόσταση από το έδαφος.
 
Αναφορικά με το μοντέλο παραγωγής, θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του Ομίλου PSA που επιτρέπει στη Citroen να το εξοπλίσει με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, καθώς και μια αμιγώς ηλεκτρική επιλογή, η οποία πιθανότατα θα είναι έτοιμη από την πρώτη στιγμή της παρουσίασης του μοντέλου.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η αρχιτεκτονική αυτή  βρίσκεται στο τελευταίο Peugeot 2008, το οποίο χρησιμοποιεί μπαταρία 50kWh και προσφέρει αυτονομία κίνησης για περίπου 305 χιλιόμετρα. Η πλατφόρμα υποστηρίζει επίσης έναν πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων και έναν τρικύλινδρο turbo μοτέρ 1,2 λίτρων. Αμφότεροι αναμένεται να προσφερθούν στο νέο C4.

Περισσότερα και επίσημα νέα στις 30 Ιουνίου, όταν και θα δούμε το νέας γενιάς C4.

PEUGEOT NEW EVANS
4green