2 φωτογραφίες »

Ψηφιακό σχέδιο για το πώς θα μοιάζει η wagon έκδοση του νέου Peugeot 308.

Το νέο Peugeot 308 σε έκδοση station-wagon

5.852 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2021)

Ο οικογενειάρχης που θέλει περισσότερους χώρους αποσκευών στο νέο Peugeot 308, θα μπορεί να επιλέξει την station-wagon έκδοση του γαλλικού μικρομεσαίου που θα κάνει ντεμπούτο σύντομα.


Το νέας γενιάς Peugeot 308 είναι προγραμματισμένο να αποκαλυφθεί στις 18 Μαρτίου και θα φέρει πάνω του προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, νέους κινητήρες κάθε είδους αλλά και το νέο λογότυπο της φίρμας πάνω στο καπό.

Οι άνθρωποι του kolesa.ru αποφάσισαν αυτή την φορά να δείξουν πως θα μπορούσε να μοιάζει η station-wagon έκδοση του γαλλικού μικρομεσαίου, γνωρίζοντας πως η σχεδίαση του hatchback έχει τραβήξει την περισσότερη προσοχή όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

O πρόβολος του station-wagon θα είναι ίδιος με αυτόν του hatchback και θα υιοθετήσει πολλά χαρακτηριστικά από το μικρότερο 208 αλλά και από το μεγαλύτερο 508, την μπερλίνα της γαλλικής φίρμας που ολοένα και κάνει βήματα σε premium μονοπάτια. Τα φωτιστικά σώματα θα είναι μεγαλύτερα και πιο λεπτά, η γρίλια θα έχει διαφορετική σχεδίαση, ενώ τα LED φώτα ημέρας που θυμίζουν χαυλιόδοντες και κοσμούν τα νεότερα μοντέλα της φίρμας θα δίνουν και εδώ το «παρών». Στο σχέδιο αυτό βλέπουμε πως στην γρίλια είναι τοποθετημένο το παλιό έμβλημα της φίρμας, γνωρίζουμε ωστόσο πως, πάνω στο καπό, θα βρίσκεται το καινούριο λογότυπο της μάρκας.

Στο πίσω μέρος, η νέα γενιά λέγεται πως θα υιοθετήσει φώτα εμπνευσμένα από το 3008 και το 508 και ίσως δούμε διαγώνιες «νυχιές» και μία φάσα που θα διατρέχει την πόρτα του χώρου αποσκευών ενώνοντας τα δύο σώματα. Η wagon έκδοση θα έχει φυσικά διαφορετική σχεδίαση στο πίσω μέρος σε σχέση με το 308 hatchback και θα προσφέρει πολύ μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.

Yπάρχουν πολλές πιθανότητες το νέο Peugeot 308 να προσφερθεί σε βενζίνη, diesel, ως Plug-in υβριδικό αλλά και με αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Η επικεφαλής της Peugeot στον τομέα της ηλεκτροκίνησης δήλωσε σχετικά: «To 308 μπορεί να κατασκευαστεί σε δύο πλατφόρμες, την e-CMP και την EMP2. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε να προσφερθεί και σε Plug-in και ηλεκτρική έκδοση». Παρά τις δηλώσεις αυτές, το μικρομεσαίο θα χτιστεί πάνω σε μια από τις δύο πλατφόρμες, κατά πάσα πιθανότητα στο EMP2 δάπεδο.

Η παρουσίαση της wagon έκδοσης του μοντέλου λέγεται πως θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο, μετά την παρουσίαση της hatchback έκδοσης στις 18 Μαρτίου.
 

Hyundai
NISSAN