Η Fiat γιορτάζει την 120η επέτειό της και το γιορτάζει παρουσιάζοντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το ηλεκτρικό πρωτότυπο Centoventi.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το concept του Fiat Centoventi είναι μια προεπισκόπηση της επόμενης γενιάς του Panda, στο οποίο μοιάζει σε μεγάλο βαθμό.

Η ηλεκτρική ισχύς του πρωτότυπου προέρχεται από ένα αναβαθμισμένο πακέτο μπαταριών.

Το νέο αυτοκίνητο πόλης σύμφωνα με τη Fiat προσφέρει αυτονομία κίνησης μεταξύ 100 και 500 χιλιομέτρων, ανάλογα με το πόσες μπαταρίες έχει στη διάθεσή του.

Το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο Fiat Centoventi

2.914 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2019)

Η Fiat γιορτάζει την 120η επέτειό της και το κάνει παρουσιάζοντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το ηλεκτρικό πρωτότυπο Centoventi.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το concept του Fiat Centoventi είναι μια προεπισκόπηση της επόμενης γενιάς του Panda, στο οποίο μοιάζει σε μεγάλο βαθμό. Το Centoventi (που στα ιταλικά σημαίνει 120) μπορεί να ρυθμίσει το εξωτερικό του μέρος σε πολλές διαφορετικές μορφές, ενώ όπως προαναφέραμε πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάτι που αποδεικνύεται βλέποντας την οθόνη που έχει τον ρόλο του πίνακα οργάνων και εμφανίζει μεταξύ άλλων πληροφορίες για τη μπαταρία.
 
Η ηλεκτρική ισχύς του πρωτότυπου προέρχεται από ένα αναβαθμισμένο πακέτο μπαταριών, ενώ οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν μέχρι και τρεις επιπλέον μπαταρίες μετά την αγορά του οχήματος, προκειμένου να επεκτείνουν την εμβέλεια του. Το νέο αυτοκίνητο πόλης σύμφωνα με τη Fiat προσφέρει αυτονομία κίνησης μεταξύ 100 και 500 χιλιομέτρων, ανάλογα με το πόσες μπαταρίες έχει στη διάθεσή του.
 
Μάλιστα το Centoventi επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να αποφασίσουν εκείνοι τις προδιαγραφές που θα έχει μέσω του προγράμματος εξατομίκευσης «4U». Αυτό περιλαμβάνει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από 4 διαφορετικά στυλ της οροφής, των προφυλακτήρων, των ζαντών, αλλά και του αμαξώματος.
 
Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης ένα αποσπώμενο πλαίσιο οροφής το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί από μια ηλιοροφή, μια μαλακή οροφή ή μία βάση κατάλληλη για τη μεταφορά πραγμάτων. Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά θα είναι εύκολα στην προσαρμογή τους, καθώς η Fiat θα παραγάγει τα κομμάτια από 3D εκτυπωτές και θα τα διαθέσει είτε μέσω αντιπροσώπων είτε με τρίτους κατασκευαστές. Ο πίνακας οργάνων έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί ένα smartphone ως οθόνη, ενώ η Fiat προσφέρει επίσης μία οθόνη 20 ιντσών συνοδεύοντας το σύστημα infotainment.
 
Οι διαστάσεις του Centoventi είναι: μήκος 3.680 χιλιοστά, ύψος 1.527, πλάτος 1.846 με τους καθρέφτες και μεταξόνιο 2.430 χιλιοστά.

Hyundai
NISSAN