Με το σταγονόμετρο μας τις δίνουν τις πληροφορίες οι Ιάπωνες, σχετικά με το νέο Prius.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με το σταγονόμετρο μας τις δίνουν τις πληροφορίες οι Ιάπωνες, σχετικά με το νέο Prius.

Το ρεκόρ του Prius (+videos)

4.558 Επισκέψεις στο άρθρο (14/10/2015)

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο η Toyota θα παρουσιάσει επισήμως το νέο Prius, το οποίο αισίως έφτασε στην τέταρτη γενιά του.

Κάτω από το αμάξωμα του νέου Prius το οποίο φέρνει πλέον αρκετά προς την αισθητική του Mirai, υπάρχει πλέον ένα αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα το οποίο συνδυάζει έναν VVT-i 1,8 λτ. με πιο μικρό πλέον ηλεκτροκινητήρα. 
Ο τελευταίος αντλεί τη δύναμή του από μπαταρίες νικελίου μετάλλου του υδριδίου, οι οποίες είναι εγκατεστημένες κάτω από τα πίσω καθίσματα, απελευθερώνοντας χώρο στο πορτμπαγκάζ το οποίο πλέον φτάνει τα 502 λίτρα. Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως ο βενζινοκινητήρας του Prius έχει φτάσει τη θερμοδυναμική του απόδοση στο 40%, τιμή κορυφαία για βενζινοκινητήρα που εξασφαλίζει μειωμένες απώλειες με συνέπεια την βελτιστοποίηση της κατανάλωσης.Διαβάστε επίσης: Διάκριση για το Prius από τον ADACΟ βενζινοκινητήρας αποδίδει 98 ίππους και 142 Nm ροπής ενώ ο ηλεκτροκινητήρας 72 ίππους, χωρίς πάντως οι Ιάπωνες να δίνουν την τιμή της συνδυαστικής ισχύς ή την κατανάλωσή του, με τις φήμες πάντως να κάνουν λόγο για μέση τιμή κατανάλωσης κάτω από τα 2,8 λτ./100 χλμ.
Όσον αφορά το εσωτερικό του, εκεί πέραν του ανανεωμένου σχεδιασμού και των ποιοτικότερων υλικών, σύμφωνα πάντα με την Toyota, αίσθηση κάνει το ειδικό υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί στο τιμόνι το οποίο οι Ιάπωνες λένε πως διώχνει τη ζέστη (δεν θα είναι ποτέ καυτό).
Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουνε με την αποκάλυψη του μοντέλου στην έκθεση του Τόκιο.

Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Prius. Το τιμόνι θα είναι επενδεδυμένο με υλικό που απωθεί τη ζέστη.

Αυτό είναι το εσωτερικό του νέου Prius. Το τιμόνι θα είναι επενδεδυμένο με υλικό που απωθεί τη ζέστη.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center