Tα πρώτα μοντέλα που θα επωφεληθούν να είναι το Combo το 2018 και το έκτης γενιάς Corsa το 2019.

Η χαρακτηριστική νεύρωση που διατρέχει το αμάξωμα παραπέμπει στο Opel Astra.

To σχέδιο τoυ ομίλου PSA για την Opel

2.344 Επισκέψεις στο άρθρο (9/11/2017)

Τα πλάνα τoυ ομίλου PSA για την Opel ανακοινώθηκαν σήμερα με σκοπό να φέρουν την γερμανική μάρκα σε ρυθμούς κερδοφορίας. Ποια μοντέλα θα γίνουν τα πρώτα «γαλλικά», ποιες πλατφόρμες θα χρησιμοποηθούν; Θα υπάρξει ηλεκτρικό Corsa; Όλα εδώ.

Σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο CEO της Opel Μichael Lohscheller μαζί με το αφεντικό του PSA Group, Carlos Tavarez ανακοινώθηκαν τα πλάνα του γαλλικού ομίλου για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που σκοπό έχουν να επιστρέψει η Opel στην κερδοφορία.

Ο Lohscheller ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος PACE! το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών για τον σκοπό αυτό. Κατ αρχάς, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες ότι όλα τα  μοντέλα Opel σταδιακά θα αλλάξουν δάπεδο και θα υιοθετήσουν την αρχιτεκτονική του oμίλου PSA ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, από το 2024 και έπειτα, όχι μόνο θα βασίζονται αποκλειστικά στις γαλλικές πλατφόρμες, αλλά θα εξοπλίζονται και με τα τεχνολογικά συστήματα του ομίλου, εγκαταλείποντας αυτά της General Motors.
 
Σχετικά με τα δάπεδα της μάρκας, από 9 που αριθμούν σήμερα θα μειωθούν σε δύο, την CMP και την EMP2 (για τα μοντέλα της «μεσαίας» κατηγορίας και τα SUV) με τα πρώτα μοντέλα που θα επωφεληθούν να είναι το Combo το 2018 και το έκτης γενιάς Corsa το 2019. Η μείωση των διαθέσιμων αρχιτεκτονικών επίλογών θα έχουν σαν αποτέλεσμα να αμβλυνθεί και η οικογένεια των κινητήριων συνόλων από 10 σε 4. Ο ίδιος ο Lohscheller δήλωσε σχετικά « Η ευθυγράμμιση των δαπέδων και των κινητήρων με αυτήν της PSA θα μειώσει την πολυπλοκότητα της παραγωγής και της ανάπτυξης και θα αυξήσει τα κέρδη».

Eπιπρόσθετα, το αφεντικό της Opel ανακοίνωσε ότι από το 2024, το σύνολο των μοντέλων Opel θα εξοπλιστούν με κάποιου είδους «ηλεκτρική» έκδοση. Αρχικά, από το 2020, η Opel ανακοίνωσε ότι θα έχει 4 ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων το Grandland X σε plug-in και το Corsa της επόμενης γενιάς σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Τέλος, μέχρι το 2022, η Opel σχεδιάζει να προσφέρει τα μοντέλα της σε 20 νέες αγορές, με την προσοχή της να εστιάζεται κυρίως στην αγορά της Kίνας.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center