Toyota GR Starlet: Το μικρό αδελφάκι του GR Yaris WRC
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota GR Starlet: Το μικρό αδελφάκι του GR Yaris WRC

3.069 Επισκέψεις στο άρθρο (31/5/2022)

Το Toyota GR Yaris Rally1 απέκτησε μικρό αδελφάκι. Ιδού το Toyota GR Starlet, ένα 4κίνητο αγωνιστικό με πάνω από 200 ίππους που θα λάβει μέρος στους αγώνες ράλλυ της Νότιας Αφρικής.

4κίνητο αγωνιστικό με 2λιτρο μοτέρ

To Toyota GR Yaris Rally1 που τρέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ μπορεί να είναι το πιο γρήγορο αγωνιστικό αυτοκίνητο για rally, ωστόσο υπάρχει ένα Toyota GR Starlet που πριν λίγο έκανε ντεμπούτο στη Νότια Αφρική.

Το GR Starlet βασίζεται στο προηγούμενης γενιάς Toyota Glanza που προσφέρεται στην αγορά της Νότιας Αφρικής και είναι αδερφό μοντέλο με το Suzuki Baleno. Το Toyota GR Starlet θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο Cape Overberg Rally της Νότιας Αφρικής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με bodykit και μεγάλη αεροτομή πίσω

Η Toyota δεν έχει αποκαλύψει κάποια υψηλής ανάλυσης φωτογραφία για το GR Starlet αλλά από το υλικό που υπάρχει αυτή την στιγμή διαθέσιμο, διακρίνουμε πως το αγωνιστικό εξοπλίζεται με widebody kit και είναι βαμμένο στα χρώματα της Gazoo Racing. To GR Starlet έχει ενισχυμένα φτερά, αεραγωγό πάνω στην οροφή, μεγάλη πίσω αεροτομή ενώ η καμπίνα του, αν και είναι «σπαρτιάτικη», φοράει roll-cage.

Αποδίδει πάνω από 200 άλογα

Όπως είναι λογικό, το αγωνιστικό έχει λίγα κοινά σημεία με το αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους δρόμους στο κομμάτι της ανάρτησης και του κινητήρα. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων, η απόδοση του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί αλλά φημολογείται πως υπερβαίνει τα 200 άλογα. Η κίνηση στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου. Το GR Starlet εξοπλίζεται ακόμη με Reiger ελατήρια, Alcon φρένα και αγωνιστικές ζάντες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto