Toyota: Τιμά τους οδηγούς της στο WRC με νέα έκδοση για το GR Yaris

Toyota: Τιμά τους οδηγούς της στο WRC με νέα έκδοση για το GR Yaris

2.196 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2024)

- Γιορτάζει τα 4 χρόνια γεμάτα επιτυχίες στο WRC η Toyota
- Η μάρκα θα δώσει στους Ogier και Rovanpera τις δικές τους εκδόσεις
- Θα διαθέτει λογότυπα του WRC, μπλε δαγκάνες φρένων και θα είναι πιθανότατα χειροκίνητο
- Θα αποκαλυφθεί στην έναρξη της σεζόν του WRC στο Μόντε Κάρλο στις 25 Ιανουαρίου

Γιορτάζει τα 4 χρόνια γεμάτα επιτυχίες στο WRC η Toyota

Η Toyota κυριαρχεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ τα τελευταία τέσσερα συνεχόμενα χρόνια και, για να το γιορτάσει, θα βγάλει μια ειδική έκδοση του GR Yaris. Ένα αποκαλυπτικό teaser βίντεο που δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας Gazoo Racing δείχνει ένα GR Yaris με μερικές ενδιαφέρουσες βελτιώσεις σε σχέση με το στάνταρ αυτοκίνητο, το οποίο το ίδιο έλαβε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες το «mid-life» λίφτινγκ του.

Η μάρκα θα δώσει στους Ogier και Rovanpera τις δικές τους εκδόσεις

Στο βίντεο μπορούμε να δούμε τον, εννέα φορές νικητή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), Sebastien Ogier και τον σημερινό πρωταθλητή Kalle Rovanpera πίσω από το τιμόνι ενός GR Yaris και υποψιαζόμαστε ότι η Toyota ήταν αρκετά γενναιόδωρη για να δώσει και στους δύο αυτούς οδηγούς τις δικές τους ειδικές εκδόσεις του αυτοκινήτου. Μια μικρή πλακέτα φέρει την επιγραφή "WRC legend S.Ogier edition" και ενώ ο δύο φορές πρωταθλητής του WRC, Kalle Rovanpera, μπορεί να απέχει από το θρυλικό status του Ogier, θα φαινόταν λίγο σκληρό να μην δοθεί και σε αυτόν η δική του ειδική έκδοση.

Θα διαθέτει λογότυπα του WRC, μπλε δαγκάνες φρένων και θα είναι πιθανότατα χειροκίνητο

Η ειδική έκδοση του GR Yaris φαίνεται πως θα έχει μια μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα, μπλε δαγκάνες φρένων και ένα έμβλημα «τρικολόρ» στη μάσκα που υποθέτουμε ότι αυτό μάλλον είναι κατά παραγγελία στην ειδική έκδοση του Γάλλου Sebastien Ogier. Επιπλέον, μερικά λογότυπα του WRC εμφανίζονται επίσης στο αμάξωμα αυτής της νέας ειδικής έκδοσης. Τέλος, το βίντεο δείχνει ότι η ειδική έκδοση θα είναι χειροκίνητη, ενώ δεν γνωρίζουμε αν θα εμφανιστούν αλλαγές στο κινητήριο σύνολο. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται πολύ πιθανό καθώς κατά το πρόσφατο λίφτινγκ του μοντέλου βελτιώθηκε η απόδοση ισχύος του GR Yaris. Ο τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,6 λίτρων αποδίδει πλέον 280 ίππους και 390 Nm ροπής.

Θα αποκαλυφθεί στην έναρξη της σεζόν του WRC στο Μόντε Κάρλο στις 25 Ιανουαρίου

Η Toyota θα αποκαλύψει τη νέα ειδική έκδοση του GR Yaris στην έναρξη της σεζόν του WRC στο Μόντε Κάρλο στις 25 Ιανουαρίου. Δεν γνωρίζουμε πόσα μοντέλα αυτής της ειδικής έκδοσης θα κατασκευαστούν, αλλά δεδομένης της μεγάλης ζήτησης, αναμένουμε ότι θα εξαντληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

FORD E-TRANSIT
test center