Εξαιρετική σε αστικές συνθήκες είναι η έκδοση του Yaris με το CVT αυτόματο κιβώτιο, παραμένοντας ευκολοδήγητη, άνετη και ακόμα πιο πρακτική σε καθημερινές συνθήκες.

Ο ευχάριστος οδηγικός χαρακτήρας του Peugeot 208 δεν «αλλοιώνεται» σημαντικά στην αυτόματη έκδοσή του.

Kαμία διαφορά δεν έχει το Corsa σε οδηγικό επίπεδο στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο, παραμένοντας ευχάριστο κυρίως στις αστικές του υποχρεώσεις.

Το Polo διαθέτει το καλύτερο -και πιο κοντινό στη λειτουργία του χειροκίνητου-, κιβώτιο, παραμένοντας ασφαλές, σταθερό και άνετο.

Στο δρόμο: Yaris και Corsa καλύτερα στην καθημερινότητα, 208 και Polo πάνε πιο μακριά

75.590 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2018)

Οι εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των 4 best seller μικρών εστιάζουν σαφέστατα στην ευκολία της οδήγησης και δη σε καθημερινές συνθήκες. Εκεί το CVT κιβώτιο του Yaris και το αυτόματο του Corsa με τον αναιμικό κινητήρα, διαμορφώνουν ένα πιο εστιασμένο σε αστικό περιβάλλον χρήσης χαρακτήρα. Και τα δύο λοιπόν προσφέρουν μεγάλα επίπεδα άνεσης μέσω της ρύθμισης της ανάρτησης και ευχάριστο οδηγικό χαρακτήρα σε τέτοιες συνθήκες. Εκτός πόλης αντίθετα, η αδράνεια και η μέτρια απόκριση του CVT στο γκάζι, επηρεάζουν την οδική συμπεριφορά του Yaris σε αυτή την έκδοση, καθιστώντας το λιγότερο ικανό στο να κινηθεί σβέλτα και πιο «νωχελικό». Αντίστοιχα οι 90 ίπποι του Corsa δεν μπορούν να θέσουν βάσεις για σβέλτες μετακινήσεις, άσχετα αν το κιβώτιο δείχνει να μπορεί να ανταπεξέλθει σε τέτοια ζήτηση.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει εύκολα στην περίπτωση του 208, το οποίο έχει και τη δύναμη και την σωστή κλιμάκωση στο 6τάχυτο κιβώτιο ώστε να συνεχίσει και σε αυτή του την έκδοση να αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μικρά αυτοκίνητα. Το 208 είναι λοιπόν και ως αυτόματο, άνετο και ευχάριστο ακόμα και σε σβέλτες μετακινήσεις. Το Polo τέλος, συνεχίζει και σε αυτή την έκδοση να προσφέρει την καλύτερη ποιότητα κύλισης και καλά επίπεδα άνεσης, με το κιβώτιο DSG να προσφέρει τον καλύτερο και πιο άμεσο έλεγχο στον οδηγό του. Έτσι, θα το ευχαριστηθείς κινούμενος στην πόλη αλλά πολύ περισσότερο όταν βγεις εκτός αυτής, προσφέροντας ανάλογα με τις απαιτήσεις σου άμεσες ή πιο πολιτισμένες εναλλαγές.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
moto