Tucson και Santa Fe: Τα SUV της Hyundai που δεν «καίνε» τίποτα
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tucson και Santa Fe: Τα SUV της Hyundai που δεν «καίνε» τίποτα

59.327 Επισκέψεις στο άρθρο (29/12/2022)

Hyundai Τucson και Santa Fe είναι τα δύο Plug-in υβριδικά SUV της κορεάτικης φίρμας που προσφέρουν επιδόσεις GTi, χώρους γηπέδου και οικονομία καυσίμου μικρότερη από όση θα μπορούσες να πετύχεις με ένα ταπεινό i10.

Ευρύχωρα, δεν καίνε και έχουν επιδόσεις GTi!

H Plug-in υβριδική τεχνολογία ήρθε για να γίνει ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους κινητήρες εσωτερικής καύσης και τον ηλεκτρισμό, καταφέρνοντας να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία των δύο αυτών πολύ διαφορετικών κόσμων. Τα Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα προσφέρουν την δυνατότητα στον χρήστη να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για 50-70 χιλιόμετρα και την ίδια στιγμή αποβάλλουν κάθε άγχος για την αυτονομία, αφού ο θερμικός τους κινητήρας μπορεί να αναλάβει δράση ανά πάσα στιγμή και να κινήσει είτε μόνος του είτε συνδυαστικά το αυτοκίνητο, ενώ μπορεί να φορτίσει και τις μπαταρίες (φορτίζονται φυσικά με καλώδιο). Ο συνδυασμός του ηλεκτρισμού με το θερμικό μοτέρ προσφέρει μεγάλη οικονομία στη κατανάλωση καυσίμου αλλά και καταιγιστικές επιδόσεις λόγω της μεγάλης συνδυαστικής ισχύος που διαθέτουν.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες εταιρείες φέρνουν στην αγορά μοντέλα που κινούνται με αυτή την τεχνολογία. Μία από αυτές είναι η Hyundai, η οποία αυτή την στιγμή προσφέρει στην Ελλάδα δύο Plug-in υβριδικά SUV, το Tucson και το Santa Fe. Πάμε να τα γνωρίσουμε καλύτερα: 


Ο συνδυασμός του ηλεκτρισμού με το θερμικό μοτέρ προσφέρει μεγάλη οικονομία στη κατανάλωση καυσίμου αλλά και καταιγιστικές επιδόσεις.

Ο συνδυασμός του ηλεκτρισμού με το θερμικό μοτέρ προσφέρει μεγάλη οικονομία στη κατανάλωση καυσίμου αλλά και καταιγιστικές επιδόσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai Tucson: Με 265 άλογα από 47.290 ευρώ

To Tucson είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σε εμφάνιση C-SUV σήμερα. Συνδυάζει εξαιρετικά έντονες ακμές και γωνίες, εντυπωσιακά πίσω φώτα και φυσικά την μπροστινή μάσκα και τα LED φώτα που ενσωματώνει σε αυτή ως ένα ενιαίο σύνολο. Θετικές είναι και οι εντυπώσεις που αποκομίζεις και από το εσωτερικό του Tucson, όπου ο υποψήφιος αγοραστής θα συναντήσει υψηλά ποιοτικά στάνταρ και ένα hi-tech διάκοσμο με ψηφιακό πίνακα οργάνων, έγχρωμη οθόνη αφής 8’’ και ένα digital πάνελ για τον κλιματισμό. Το SUV της Hyundai είναι επίσης κορυφαίο από πλευράς χωρών, φιλοξενώντας με περίσσια άνεση 5 ενήλικους επιβάτες και έναν εξίσου εξαιρετικό χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 558 λίτρα.

Το κινητήριο σύνολο του Plug-in υβριδικού Hyundai Tucson αποτελείται από έναν 1.600άρη τούρμπο κινητήρα βενζίνης που φέρει τεχνολογία με συνεχώς μεταβαλλόμενη διάρκεια βύθισης βαλβίδας, μια μπαταρία 13,8 kWh και ένα ηλεκτρικό μοτέρ με την συνολική απόδοση να φτάνει τα 265 άλογα και τα 350 Nm ροπής. Παρά τις κορυφαίες επιδόσεις που μπορεί να προσφέρει (ρεπρίζ 60-100 σε 4,1 δλ. κα το 80-120 χλμ./ώρα σε 5,0 δλ. αντίστοιχα), το Tucson δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να κρατήσει τη μέση κατανάλωσή του στα 6,0 λτ./100 χλμ. σύμφωνα με τις δικές μας μετρήσεις.

Οι τιμές του Plug-in υβριδικού Tucson με τα 265 άλογα ξεκινούν από τα 47.290 ευρώ για την έκδοση Premium και από τα 49.290 ευρώ στην Distinctive. H βασική Premium είναι φυσικά πλούσια καθώς περιλαμβάνει: πληρέστατη σουίτα συστημάτων ασφάλειας, διζωνικό κλιματισμό, αναδιπλούμενους καθρέπτες, 19άρες ζάντες αλουμινίου και 8άρα οθόνη αφής, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, πλήρη LED φώτα μπροστά και πίσω κ.α..

Δοκιμή: Hyundai Tucson Plug-in & 4WD με 265 PS (πατήστε πάνω στην εικόνα)

Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
NISSAN