Το VW Tiguan με το 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 140 ίππων αποτελεί την καλύτερη επιλογή στη γκάμα, παρά το τροχοπέδη του υψηλού κυβισμού κινητήρα.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το VW Tiguan με το 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 140 ίππων αποτελεί την καλύτερη επιλογή στη γκάμα, παρά το τροχοπέδη του υψηλού κυβισμού κινητήρα.

VW Tiguan 2,0 TDI

18.988 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2013)

Το VW Tiguan με το 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 140 ίππων αποτελεί την καλύτερη επιλογή στη γκάμα, παρά το τροχοπέδη του υψηλού κυβισμού κινητήρα.

Μπορεί ο μεγάλος σε κυβισμό πετρελαιοκινητήρας στις μέρες μας να είναι ένα φόβητρο (οικονομικό και μόνο), παρόλα αυτά, όποιος τον δοκιμάσει, δεν μπορεί να αγνοήσει τη πληθωρικότητα του που του επιτρέπει να κινείται με άνεση παντού και πάντα, αδιαφορώντας για το φορτίο που πρέπει να κινήσει. Και αυτό, αν μη τι άλλο, είναι εμφανές στο VW Tiguan που εξοπλίζεται με αυτού του είδους μοτέρ (2,0 TDI) και αποκτά αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις βενζινοκίνητες εκδοχές του.Κινητήρας: Επιλογή οικονομίας!Ο 2λιτρος κινητήρας αποδίδει 140 ίππους, νούμερο που προσφέρει παραπάνω από ικανοποιητικές επιδόσεις στο αμάξωμα του αυτοκινήτου. Η διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 10,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 193 χλμ/ώρα! Αν μη τι άλλο, δυνατές επιδόσεις που μπορούν και συνδυάζονται με μέση κατανάλωση (σύμφωνα με τους κατασκευαστές) μόλις 5,3 λτ./100χλμ., νούμερο που μπορεί να επιτευχθεί, μιας κι εμείς στο trip computer είδαμε 5,5 λτ/100 χλμ. κινούμενοι στην εθνική οδό με αξιοπρεπή ταχύτητα και έχοντας στο χώρο αποσκευών καταδυτικό εξοπλισμό που προσέθετε επιπλέον 150 κιλά στο συνολικό βάρος. Σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 64 λίτρων, απλά δεν θα είστε και ο καλύτερος φίλος του πρατηριούχου! Επιπλέον, το πετρελαιοκίνητο Tiguan ενσωματώνει την τεχνολογία BlueMotion, με τo σύστημα Start/Stop να ξεχωρίζει για την ομαλή λειτουργία του.Εσωτερικό: Πολύ καλή ποιότητα και στιβαρότηταΣτο εσωτερικό του ανανεωμένου Tiguan οι αλλαγές αφορούν στις λεπτομέρειες. Έτσι, στις πλουσιότερες εκδόσεις όπως αυτή της δοκιμής μας, ο χρήστης απολαμβάνει των όμορφων επενδύσεων από αλκαντάρα, την πιο χρηστική οθόνη πληροφοριών TFT, με έγχρωμα γραφικά, αλλά και ενός προσεγμένου επιπέδου εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας με σύστημα εντοπισμού της κούρασης του οδηγού (Fatigue detection), αλλά και αυτόματα φώτα. 
Παράλληλα, νέο είναι το ραδιο-cd και τα χειριστήρια για το climatronic, ενώ οι διακοσμητικές πινελιές σε ταμπλό και πόρτες, πλαισιώνουν το νέο τιμόνι και το νέο λεβιέ. Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν ακόμα πιο απολαυστική την παραμονή στο ποιοτικό εσωτερικό. Μέσα, ο χρήστης εξακολουθεί και απολαμβάνει την εξαιρετική ηχομόνωση και την απουσία κραδασμών από τον κινητήρα και τους τροχούς.
Χώροι: Καλοί για μια οικογένειαΣτον τομέα των χώρων το Tiguan είναι σε θέση να μετακινήσει μια 4μελή οικογένεια δίχως να χρειαστούν παραχωρήσεις, αν και συγκριτικά με τα άλλα ανταγωνιστικά μικρομεσαία crossover, δεν ξεπερνά το μέσο όρο. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το μικρότερο πορτ μπαγκάζ των 360 λτ., με το πλήρως όμως εκμεταλλεύσιμο σχήμα και τη δυνατότητα αύξησης με τη μετακίνηση του πίσω συρόμενου και πλήρως αναδιπλούμενου καθίσματος (έως και 1.510 λίτρα).Οδική συμπεριφορά: Ξεκούραστο και με πολύ καλή σταθερότηταΣτον ανοιχτό δρόμο, το Tiguan κινείται στα γνωστά πρότυπα του ομίλου, δηλαδή με πολύ καλή ποιότητα κύλισης και ηχομόνωσης «καταπίνοντας» άνετα πολλά χιλιόμετρα και δείχνοντας εξαιρετικά σταθερό, αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς που έχουν κάνει οι μηχανικοί σε πλαίσιο και ανάρτηση. Οι κλίσεις στις στροφές είναι λογικές και δεν τρομάζουν. Το Tiguan αποπνέει στιβαρότητα και ασφάλεια, χαρακτηριστικά που εκτιμούνται άμεσα από οδηγό και επιβάτες. 
Η απόσταση από το έδαφος των 200 χιλιοστών αποδεικνύεται αρκετή για κίνηση εκτός δρόμου ακόμα και με πλήρες φορτίο επιβατών και αποσκευών. Η απουσία της τετρακίνησης θα γίνει αισθητή σε υπερβολικά κακοτράχαλα κομμάτια, μιας και η ροπή των 320 Nm θα «ξεμπλέξει» ουκ ολίγες φορές τον οδηγό που απλά… το παράκανε. 
Τιμή-εξοπλισμός: Με 26.450 ευρώΗ παραπάνω τιμή διαμορφώνεται έπειτα από το όφελος απόσυρσης, που είναι 2.800 ευρώ. Μια τιμή που, αν κάποιος κάνει το στοιχειώδη ισολογισμό, διαπιστώνει ότι είναι εξαιρετικά καλή για αυτά που προσφέρει. Στιβαρότητα, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά είναι μόνο μερικά από τα προτερήματα του VW Tiguan TDI. Σαφώς όμως, τροχοπέδη για κάποιον θα αποτελέσει ο υψηλού κυβισμού κινητήρας με τα όποια πάγια έξοδα συνεπάγεται, ένας κινητήρας 1.968 κ.εκ. Βέβαια αν το πάρετε απόφαση και το επιλέξετε, θα σας αποζημιώσει και στο κομμάτι του εξοπλισμού, αφού με αυτό το ποσόν ο εξοπλισμός είναι πλήρης.
Παθητική ασφάλεια: Στο κλαμπ των 5άστερωνΤο VW Tiguan από το 2009 έχει επιβεβαιώσει τα υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας που προσφέρει, κατακτώντας την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές του Euro NCAP. Πιο συγκεκριμένα, για την προστασία των ενηλίκων το Γερμανικό SUV έλαβε 87%, στα παιδιά αξιολογήθηκε με 79%, στην προστασία των πεζών το Tiguan έλαβε 48%, ενώ για τα Συστήματα ασφαλείας του η βαθμολόγησή του ήταν 71%.ΣυμπέρασμαΤο VW Tiguan 2,0 TDI προσθέτει στα γνωστά πλεονεκτήματα του Γερμανικού SUV, αυτά της οικονομίας καυσίμου και των χαμηλών εκπομπών ρύπων (139 γρ./χλμ.), που μειώνουν τα τέλη κυκλοφόριας του και του επιτρέπουν να κυκλοφορήσει ελεύθερα στον «πράσινο» δακτύλιο. Παράλληλα, ο κινητήρας του διαθέτει πολύ καλή απόδοση και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, με μόνο την υψηλή χωρητικότητα του κινητήρα του να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στην τελική επιλογή του αγοραστή.
200 διαθέσιμα στοιχεία για VOLKSWAGEN  TIGUAN(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)

Ο 2λιτρος κινητήρας αποδίδει 140 ίππους, νούμερο που προσφέρει παραπάνω από ικανοποιητικές επιδόσεις στο αμάξωμα του αυτοκινήτου.

Ο 2λιτρος κινητήρας αποδίδει 140 ίππους, νούμερο που προσφέρει παραπάνω από ικανοποιητικές επιδόσεις στο αμάξωμα του αυτοκινήτου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center