WRC Μόντε Κάρλο: Πρωτοπόρος ο Loeb με Ford Puma
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

WRC Μόντε Κάρλο: Πρωτοπόρος ο Loeb με Ford Puma

12.648 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2022)

Ο βετεράνος rally man, Sebastian Loeb, είναι πρωτοπόρος στον εναρκτήριο γύρο του WRC 2022 στο Μόντε Κάρλο, μετά από 8 ειδικές διαδρομές. Στο κατόπι του δύο Toyota Yaris WRC των Ogier και Evans. Τρομακτική έξοδο για τον Fourmaux με Ford Puma.

Πρώτος ο «παλιός» του WRC (Sebastian Loeb)

Ο Sebastien Loeb έγινε ο γηραιότερος οδηγός που ηγήθηκε ενός γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA μετά από μια εντυπωσιακή επιστροφή για να κυριαρχήσει στο Rallye Monte Carlo την Παρασκευή. Καθώς πλησιάζει τα 48α γενέθλιά του, ο Γάλλος κέρδισε τέσσερις από τις έξι ειδικές των γαλλικών Αλπεων για να ηγηθεί του πρώτου ράλι της νέας υβριδικής εποχής του WRC κατά 9,9 δευτερόλεπτα με το Puma της M-Sport Ford.

Το rally που έχει βάση στο Μονακό είναι η πρώτη απόπειρα του Loeb στο WRC μετά από περισσότερο από ένα χρόνο και, επί του παρόντος, η μοναδική εμφάνιση που θα κάνει με την βρετανική ομάδα, αν και βάσει της απόδοσής του δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει. Ο Loeb ήταν δεύτερος μετά το μικρό σκέλος της Πέμπτης, πίσω από τον Ogier, ωστόσο στο επόμενο σκέλος, της Παρασκευής, άφησε πίσω τον έταιρο Γάλλο.

Ο Ogier με Toyota GR Yaris είναι πίσω από τον πρωτοπόρο Loeb (Ford Puma), με απόσταση λίγων δευτερολέπτων.

Ο Ogier με Toyota GR Yaris είναι πίσω από τον πρωτοπόρο Loeb (Ford Puma), με απόσταση λίγων δευτερολέπτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Δεύτερος ο Ogier με Toyota Yaris

Ο Ogier έπεσε στην τρίτη θέση πίσω από τον συμπαίκτη του με το νέο υβριδικό Toyota GR Yaris, Elfyn Evans, μετά από προσεκτική προσέγγιση του τελευταίους στους παγωμένους δρόμους στο τελικό στάδιο χθες το πρωί. Αλλά ο ταχύτερος χρόνος στο απογευματινό loop τον ανέβασε ξανά στη δεύτερη θέση.

Ο Ουαλός rally man της Toyota Gazoo Racing τερμάτισε 12,1 δευτερόλεπτα μακριά από τον ομόσταβλό του μετά από μια απογοητευτική μέρα μαθαίνοντας τις περιπλοκές της οδήγησης με το υβριδικό σύστημα για πρώτη φορά στον αγώνα.

Τρομακτικό ατύχημα ο Fourmaux με Ford (video)

Ο οδηγός της M-Sport Ford, που βρισκόταν τέταρτος μετά το σύντομο εναρκτήριο σκέλος της Πέμπτης, ήταν κοντά στους χρόνους του πρωτοπόρου Sebastien Ogier στο δέκατο του δευτερολέπτου έως ότου όλα πήγαν στραβά μετά από 12,1 χιλιόμετρα της ειδικής διαδρομής Roure/Beuil. Ο Fourmaux πλαγιολίσθησε σε μια αριστερή στροφή και χτύπησε σε βράχο με αποτέλεσμα το Puma του να φύγει στο γκρεμό και να πάρει τούμπες. Το rally car καταστράφηκε ολοσχερώς, ωστόσο το πλήρωμα (Adrien Fourmaux - Alex Coria) ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

Προσωρινή κατάταξη WRC Monte Carlo μέχρι την 8η ειδική

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
Audi