«Ύποπτο» Model 3 σε ρεκόρ στην Laguna Seca (+vid)

2.285 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2019)

Τesla Model 3 έσπασε τα χρονόμετρα της Laguna Seca, ωστόσο όταν αποκαλύφθηκαν τα μυστικά του, ο χρόνος που πέτυχε φάνηκε πως δεν είναι τελικά τόσο εντυπωσιακός. Δείτε γιατί.


Xρόνο 1:37.566 (ρεκόρ για τα ηλεκτρικά) κατάφερε να πετύχει στην γνωστή πίστα της Laguna Seca ένα Tesla Model 3 Performance, αν και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν ήταν σε εργοστασιακή έκδοση.

Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν ότι το αυτοκίνητο που έκανε το ρεκόρ «φορούσε» σλικ ελαστικά Michelin  με τους ειδικούς να κάνουν λόγο πως αυτό το γεγονός βελτίωσε την επίδοση του Tesla Model 3 κατά τουλάχιστον 2 δευτερόλεπτα. Το αυτοκίνητο είχε εξοπλιστεί επίσης με μια σειρά από άλλα καλούδια όπως: σπορ coilover, νέους δίσκους φρένων εμπρός και πίσω, πιο ελαφρύ πακέτο μπαταριών, νέο σύστημα ανάρτησης κ.α από τον βελτιωτικό οίκο Mountain Pass Performance.

Τα τελευταία χρόνια που τα επίπεδα δημοφιλίας των ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται, ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα προσπαθούν να πετύχουν τα δικά τους ρεκόρ στις πιο σπουδαίες αναβάσεις και πίστες του κόσμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το VW ID.R αγωνιστικό που πήρε το ρεκόρ στο Pikes Peak και είναι έτοιμο τώρα να κάνει το ίδιο στην διαδρομή του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

To ρεκόρ στην Laguna Seca το κατέχει αυτή την στιγμή η Jaguar XE SV Project 8 με χρόνο 1:37.540, ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορα από αυτό εδώ το «πειραγμένο» Model 3.
 

VW LEASEPRO
test center