Η καμπίνα του Tiguan διακρίνεται για την ποιοτική της κατασκευή σε υλικά και συναρμογή, ενώ στον διάκοσμο της ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.
4 Φωτογραφίες »

Η καμπίνα του Tiguan διακρίνεται για την ποιοτική της κατασκευή σε υλικά και συναρμογή, ενώ στον διάκοσμο της ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.

Εξοπλισμός - Εσωτερικό - Στο δρόμο

80.669 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2023)

5.000 ευρώ πιο ακριβό το Volvo XC40


Το Volvo XC 40 ικανοποιεί με την ποιότητά του, έχοντας κάποιες αστοχίες, όπως για παράδειγμα στην εσωτερική επένδυση των θυρών που θυμίζει στην αφή τσόχα.
4 Φωτογραφίες »

Το Volvo XC 40 ικανοποιεί με την ποιότητά του, έχοντας κάποιες αστοχίες, όπως για παράδειγμα στην εσωτερική επένδυση των θυρών που θυμίζει στην αφή τσόχα.

Όπως προαναφέραμε, τα δύο μοντέλα έχουν σημαντική διαφορά στην τιμη αγοράς. To plug-in XC40 είναι διαθέσιμο από 51.076 ευρώ στο εξοπλιστικό επίπεδο Plus Dark, ενώ το Tiguan κοστίζει από 45.900 ευρώ στη σπορτίφ έκδοση R-Line. Σχετικά με τον εξοπλισμό των δύο μοντέλων, το XC40 είναι σε λίγα σημεία πλουσιότερο, με τα επιπλέον στοιχεία που ξεχωρίζουν να είναι η κάμερα οπισθοπορείας και οι αναδιπλούμενοι πλαϊνοί καθρέπτες. Πάντως να τονίσουμε πως στον διαμορφωτή της VW η κάμερα οπισθοπορείας κοστίζει 240 ευρώ και οι αναδιπλούμενοι καθρέπτες 150, άρα η απόσταση τιμή παραμένει μεγάλη και δεν μειώνεται από το επίπεδο του εξοπλισμού.

Ικανοποιούν οι καμπίνες σε κατασκευή και χώρους

Το Volvo XC 40 T5 Recharge εμφανίζει έναν minimal διάκοσμο και ικανοποιεί με την ποιότητά του, αλλά δεν προσεγγίζει απόλυτα τα premium επίπεδα, έχοντας κάποιες αστοχίες, όπως για παράδειγμα την εσωτερική επένδυση των θυρών που θυμίζει στην αφή τσόχα. Σημείο αναφοράς αποτελεί η 9ιντση οθόνη στο κέντρο του ταμπλό που είναι τοποθετημένη σε κάθετη διάταξη και η 12,3 ιντσών οθόνη που έχει τον ρόλο του πίνακα οργάνων.

Από την πλευρά του το Tiguan διακρίνεται για την ποιοτική του κατασκευή σε υλικά και συναρμογή, ενώ στον διάκοσμο ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Επιπλέον είναι αρκετά πρακτικό έχοντας αρκετές θέσεις για μικροαντικείμενα.

Σε ότι αφορά στους χώρους, τα δύο μοντέλα θα βολέψουν απροβλημάτιστα 5 ενήλικους. Το Tiguan πλεονεκτεί σε χώρο για τα πόδια προφέροντας αέρα 18,8 εκ. (14,4 το XC40) και σε χώρο αποσκευών (476 έναντι 460 λίτρα), ενώ το XC40 υπερτερεί σε φάρδος πίσω καθίσματος (1,52 μ έναντι 1,49 μ.) και σε αέρα για το κεφάλι με 4,5 εκ. έναντι 2,5 εκ. του Tiguan.    

Πιο ήσυχο και με μεγαλύτερη αυτονομία σε ταξίδι το Tiguan, πιο off road το XC40

Τα δύο μοντέλα έχουν παρόμοιας ισχύος plug-in κινητήρες, με το XC40 να εφοδιάζεται με ένα τούμρπο 3κύλινδρο κινητήρα 180 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων, ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου 10,7 kWh, εκ των οποίων για ωφέλιμη χρήση είναι οι 8,5 kWh, με ονομαστική ισχύ 262 ίππων και 425 Nm ροπής. 

Στην περίπτωση του Tiguan η συνδυαστική ισχύς φτάνει τα 245 άλογα και 400 Nm ροπής, με τη συνεργασία του 1,4 λτ. TSI κινητήρα και ενός ηλεκτροκινητήρα 116 ίππων. Ωστόσο η σημαντική διαφορά έγκειται στο γεγονός πως έχει μεγαλύτερη μπαταρία 13 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα 9,2 kWh), η οποία χαρίζει μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία κοντά στα 10 χιλιόμετρα, γι αυτό άλλωστε το Tiguan έχει και μέσα στην πόλη χαμηλότερη κατανάλωση.

Φυσικά όπως αναφέραμε η μεγάλη διαφορά είναι στην κατανάλωση του ταξιδιού, το οποίο αντίστοιχα σημαίνει και πολύ μεγαλύτερη αυτονομία στο ταξίδι με 692 χλμ. έναντι μόλις 475 χλμ. του XC40. Σε συνδυασμό μάλιστα με την πιο ήσυχη καμπίνα, όπως έδειξαν οι μετρήσεις του ντεσιμπελόμετρου, το Tiguan καθίσταται πιο άνετο σε ένα ταξίδι. Από την πλευρά του, το XC40 έχει καλύτερα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά, όπως ορίζει η κατά 4 εκ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.
 

Σελίδα 1Πώς το Volvo XC40 χάνει από το VW Tiguan με 6-2;
Σελίδα 2Εξοπλισμός - Εσωτερικό - Στο δρόμο
Σελίδα 3Οι αναλυτικές μετρήσεις για τα Volkswagen Tiguan και Volvo Xc40 σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center
Σελίδα 4Συγκριτικό Volkswagen Tiguan Vs Volvo Xc40: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
ETRANSIT VS ESPRINTER
test center