
Χωρίς ταξί και σήμερα Πέμπτη η Αττική – Πορεία στην Βουλή.
100% συμμετοχή στην 48ωρη απεργία – Δεν υπήρξε συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών.
Στο επίκεντρο η υποχρεωτική αντικατάσταση των οχημάτων τους με ηλεκτρικά.
Αιτήματα και για το φορολογικό καθεστώς.
Χωρίς ταξί και σήμερα Πέμπτη η Αττική – Πορεία στην Βουλή
Χωρίς ταξί παραμένει και σήμερα, Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026, η Αττική, καθώς οι αυτοκινητιστές ταξί συνεχίζουν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, σύμφωνα με απόφαση του ΣΑΤΑ. Οι οδηγοί πραγματοποιούν νέα 24ωρη απεργία και έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, στη Μάρνη 17, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια αναμένεται πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή χωρίς τη χρήση οχημάτων.
100% συμμετοχή στην 48ωρη απεργία – Δεν υπήρξε συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών
Υπενθυμίζεται ότι χθες ολοκληρώθηκε η 48ωρη πανελλαδική απεργία των αυτοκινητιστών ταξί, με τους ίδιους να κάνουν λόγο για συμμετοχή που άγγιξε το 100%. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση και πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών. Οι αυτοκινητιστές καταγγέλλουν ότι δεν υπήρξε συνάντηση με εκπροσώπους της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα εκφράζουν παράπονα για τη διαχείριση της πορείας από την Τροχαία, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν εκτροπές που εμπόδισαν μέρος του κομβόι να φτάσει στον προορισμό του.
Στο επίκεντρο η υποχρεωτική αντικατάσταση των οχημάτων τους με ηλεκτρικά
Βασικό αίτημα των αυτοκινητιστών ταξί αποτελεί η υποχρεωτική αντικατάσταση των οχημάτων τους με ηλεκτρικά, μέτρο που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Όπως επισημαίνουν, το κόστος μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση είναι ιδιαίτερα υψηλό για τους αυτοαπασχολούμενους οδηγούς, χωρίς να προβλέπεται επαρκής μεταβατική περίοδος ή οικονομική στήριξη.
Αιτήματα και για το φορολογικό καθεστώς
Παράλληλα, ζητούν την κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης (ν. 5073/23), φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα, επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ, καθώς και μειώσεις σε φόρους καυσίμων, ενέργειας και ασφαλίστρων. Οι κινητοποιήσεις επηρεάζουν και σήμερα τις μετακινήσεις στο λεκανοπέδιο Αττικής, με τους επιβάτες να καλούνται να εξυπηρετηθούν από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

