Tα μικρά crossover με τα καλύτερα φώτα

9.498 Επισκέψεις στο άρθρο

Είδαμε το φως το αληθινό: Μέσα από το μεγάλο τεστ φώτων στα μικρά SUV ξεχωρίσαμε τα 5 καλύτερα με φώτα αλογόνου, που είναι τα πιο συνηθισμένα ως στάνταρ στις δημοφιλείς εκδόσεις των μοντέλων.

Η μεγάλη δοκιμή του Test Center του Auto Τρίτη, που αφορά στα φώτα των μικρών SUV, μας έδωσε πολύτιμα συμπεράσματα. Μετρώντας την ένταση του παραγόμενου φωτός και με βάση τον ανθρώπινο παράγοντα αξιολογήσαμε την έκταση του φωτός, την ένταση και την κατεύθυνσή του και το εύρος της φωτεινής δέσμης με οδηγό, τα εμπόδια από 5 έως 70 μέτρα εμπρός από το κάθε αυτοκίνητο. Αυτά είναι τα 5 μικρά SUV με τα καλύτερα φώτα αλογόνου.

Τι είναι τα φώτα αλογόνου;
Είναι η επικρατέστερη επιλογή από τους κατασκευαστές, αντικαθιστώντας τις λάμπες πυρακτώσεως και προσφέροντας ικανοποιητικό φωτισμό. Αποτελούνται από ένα νήμα βολφραμίου, το εξωτερικό γυαλί κατασκευάζεται από χαλαζία για να είναι ανθεκτικό σε θερμοκρασίες της τάξης των 600 βαθμών Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει αδρανές αέριο και ατμοί ιωδίου ή βρωμίου. Η κατασκευαστική απλότητα και η μεγάλη διάρκεια ζωής είναι τα σημεία «κλειδιά» της επιτυχίας της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ενώ η θερμοκρασία χρώματος αγγίζει περίπου τα 3.000Κ, γιΆ αυτό ο οδηγός αντιλαμβάνεται ένα πιο κίτρινο φωτισμό σε σχέση με τις νεότερες τεχνολογίες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
test center