Αρέσουν & πουλάνε: Το νέο Qashqai απέναντι στα C-HR & Tucson
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αρέσουν & πουλάνε: Το νέο Qashqai απέναντι στα C-HR & Tucson

121.255 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2021)

Εσύ ποιο από τα τρία best seller θα προτιμήσεις; Το Tucson που έχει μεγαλύτερους χώρους και είναι πιο γρήγορο, το υβριδικό και αυτόματο C-HR με στιλ, fun το drive χαρακτήρα και κατανάλωση σαν diesel ή το Qashqai με τις premium βλέψεις και τα πιο εκτός δρόμου χαρακτηριστικά;

Το Nissan Qashqai είναι η σημαντικότερη άφιξη της χρονιάς μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αφού αποτελεί το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς επί σειρά ετών στην εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία των οικογενειακών SUV.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Ο ανταγωνισμός όμως είναι δυσκολότερος από ποτέ και κάθε σχεδόν μοντέλο των C-SUV έχει να προτάξει στοιχεία που αποτελούν σημείο αναφοράς -με τον τρόπο του- στην κατηγορία, κάτι που ήδη αντικατοπτρίζεται στη μάχη των πωλήσεων. Τα Toyota C-HR και Hyundai Tucson, είναι από τους πρωταγωνιστές στις πωλήσεις λιανικής, αμφισβητώντας την πρωτοκαθεδρία του Qashqai. Το σίγουρο είναι πως με τα πρώτα μέχρι στιγμής στοιχεία για αυτό, η κόντρα αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα.

Γι αυτό λοιπόν επιλέξαμε να τα φέρουμε σε μια ευθεία αντιπαράθεση, στις βασικές και πιο προσιτές τους εκδόσεις. Το Nissan Qashqai με τον ήπια υβριδικό κινητήρα των 140 ίππων, το επίσης ήπια υβριδικό Hyundai Tucson με τους 150 ίππους και το full Hybrid Toyota C-HR με τους 122 ίππους.

Value for money: Πιο προσιτό το C-HR, με καλή εγγύηση το Tucson

Με 24.070 ευρώ, το C-HR αποτελεί την πιο προσιτή επιλογή και με πολύ καλό εξοπλισμό συγχρόνως, προσφέροντας πληρέστατη σουίτα συστημάτων ασφαλείας, 8άρα οθόνη και έξτρα, όπως κάμερα οπισθοπορείας. Επίσης αρκετά πλούσιο είναι και το ακριβότερο Tucson (από 25.690 ευρώ), που προσφέρει όλα τα πιθανά συστήματα ασφαλείας και ψηφιακό πίνακα οργάνων. Παράλληλα τα δύο μοντέλα έχουν και εξαιρετική εγγύηση. 6 χρόνια το C-HR, 5 χρόνια με απεριόριστα χιλιόμετρα το SUV της Hyundai. Στη μέση τιμολογιακά θα συναντήσουμε το Qashqai, από 24.490 ευρώ, το οποίο διαθέτει αρκετά αξιοσημείωτα στοιχεία, όπως οθόνη TFT 7 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και μια γεμάτη σουίτα συστημάτων, όχι όμως και μεγάλη οθόνη αφής, που θα συναντήσουμε στο επόμενο επίπεδο, από  26.790 ευρώ.

Σχεδίαση: Τα «σπάνε»

Αισθητικά, τα τρία μοντέλα του θέματος ξεχωρίζουν αισθητικά, το καθένα με το δικό του τρόπο. Το C-HR ξεχωρίζει για το επιθετικό του προφίλ, το οποίο βασίζεται στις έντονες ακμές και το αεροδυναμικό του σχήμα, με κύριο χαρακτηριστικό του βεβαίως την κουπέ λογικής σχεδίαση του πίσω μέρους του και τα αιχμηρά φώτα. Μιλώντας για φώτα, το μυαλό μας πάει στο Tucson και τα LED φώτα που ενσωματώνονται σε αυτή και τα οποία όταν είναι σβηστά δείχνουν σαν κομμάτι των μοτίβων της. Τέλος, η σχεδιαστική ομάδα του νέου Qashqai αξίζει συγχαρητηρίων, καθώς κατάφερε να δημιουργήσει ένα τελικό αποτέλεσμα ελκυστικό και πολύ μοντέρνο, διατηρώντας ωστόσο τους δεσμούς του με το παρελθόν, χάρη στη V-Motion μάσκα.

Εσωτερικό-Χώροι

Κινητήρες

Οδική συμπεριφορά

Τι επιλέγουν οι 3 τύποι του AutoΤρίτη

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto