Yaris ή Yaris Cross; Ποιο Τοyota να αγοράσω;

43.789 Επισκέψεις στο άρθρο (30/12/2021)
Yaris ή Yaris Cross; Ποιο Τοyota να αγοράσω;
6 Φωτογραφίες »

Το Yaris, ο βασιλιάς των μικρών αυτοκινήτων πόλης απέκτησε crossover αδελφάκι, το Yaris Cross, προκαλώντας έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στους φίλους της φίρμας. Πού διαφέρουν τα δύο μοντέλα;

Το Toyota Yaris απέναντι στο Υaris Cross, το crossover αδελφάκι του

To Τοyota Yaris είναι το απόλυτο best-seller της ελληνικής αγοράς εδώ και πολλά χρόνια, προτάσσοντας αξιοπιστία, μεγάλα επίπεδα πρακτικότητας και πολύ οικονομικά σε κατανάλωση κινητήρια σύνολα, είτε αποκλειστικά σε βενζίνη είτε με την τελευταίας τεχνολογίας υβριδική τεχνολογία της φίρμας.

Εάν κάτι έλειπε, τα τελευταία χρόνια από την γκάμα της φίρμας, αυτό ήταν ένα μικρό SUV, ένα μοντέλο στην κατηγορία που στην Ελλάδα άλλα και σε όλη την Ευρώπη, έχει αρχίσει να κερδίζει μεγάλο μερίδιο αγοράς. Η Toyota λοιπόν, προχώρησε στο λανσάρισμα του Yaris Cross, ενός compact crossover για την πόλη, που μπορεί να μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα (GA-B) με το Yaris, ωστόσο έχει εντελώς διαφορετικό ντιζάιν. Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα, πως το Yaris Cross, αναμένεται να έχει παρόμοια εμπορική επιτυχία με το Yaris, αφού όπως είχε αποκαλύψει η αντιπροσωπεία της Toyota πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα, έχουν γίνει ήδη περισσότερες από 1.600 προπαραγγελίες, οι περισσότερες εκ των οποίων λιανικής, την ίδια στιγμή που το πρώτο σε πωλήσεις λιανικής μοντέλο στην Ελλάδα έχει περί τις 1.350 μονάδες. Ας δούμε όμως αναλυτικά που διαφέρουν τα Yaris και Yaris Cross και ποιες ανάγκες μπορούν να εξυπηρετήσουν:

Σχεδίαση: Πιο ψηλό, λίγο μακρύτερο & πιο «περιπετειώδες» το Yaris Cross

To νέο Yaris έχει μήκος 3.940 χλστ, μεταξόνιο 2.560 χλστ., πλάτος 1.745 χλστ. ενώ το ύψος του μετράται στα 1.470 χλστ. και ξεχωρίζει  χάρη στη μεγάλη του μάσκα, το νευρώδες καπό και τα τραβηγμένα στις άκρες φώτα. Το πίσω μέρος είναι ακόμη πιο ιδιαίτερο μιας και χαρακτηρίζεται από την χαμηλή γραμμή της οροφής, που δίνει έναν κουπέ τόνο, κυρίως όμως ξεχωρίζει από το ενιαίο πάνελ των φώτων. Το Yaris Cross έχει 240 χλστ. μεγαλύτερο μήκος (4.180 χλστ.) χάρη στους μεγαλύτερους προβόλους του, ίδιο μεταξόνιο (αφού βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα), ενώ είναι επίσης 20 χλστ. πιο πλατύ (1.765 χλστ.) και 90 χλστ. ψηλότερο (1.560 χλστ. το ύψος). Βλέπουμε πως η μάσκα είναι πιο «κλειστή», ενώ ακριβώς από κάτω, ο προφυλακτήρας φιλοξενεί τις γρίλιες που χρησιμεύουν και ως αεραγωγοί, ενώ στα δύο άκρα ενσωματώνονται οι προβολείς ομίχλης. Το πίσω μέρος μπορούμε να πούμε πως είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Σε αυτό κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία συνδέονται μέσω μίας λεπτής φωτιζόμενης φάσας που διέπει το αμάξωμα σε όλο του το πλάτος. Επιπλέον, ο «περιπετειώδης» χαρακτήρας του Yaris Cross τονίζεται από τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά χαμηλά. 

Εσωτερικό: Μοντέρνα & πρακτικά, μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ το Yaris Cross 

Ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού, θα δούμε πως τα δύο αυτοκίνητα έχουν πολλά κοινά στοιχεία στην καμπίνα, η οποία διαθέτει μοντέρνο design (λίγο πιο κομψό το Yaris Cross) και διακρίνεται για την πρακτικότητα και την κορυφαία της εργονομία. Τα υλικά σε ταμπλό και επενδύσεις σε κερδίζουν, ενώ στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η έγχρωμη οθόνη αφής (7 ιντσών στο Yaris, 8 ιντσών στο Yaris Cross) του συστήματος infotainment, που συνδυάζεται και στα δύο μοντέλα με πίνακα οργάνων 4,2 ιντσών. Ο οδηγός στο Yaris Cross θα εκτιμήσει την υψηλότερη θέση οδήγησης που του δίνει καλύτερη ορατότητα, τους μεγαλύτερους χώρους του και το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ που μπορεί να μεταφέρει έως και 390 λίτρα αποσκευών (286 λτ. το Yaris), καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες μιας οικογένειας. Συνέχεια του άρθρου >>>
PEIRAIOS LEASING
NISSAN