Τα 5 πιο ήσυχα B-SUV στον αυτοκινητόδρομο

Τα 5 πιο ήσυχα B-SUV στον αυτοκινητόδρομο

14.182 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2022)

Οι μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center, εντόπισαν τα πέντε πιο ήσυχα B-SUV στον αυτοκινητόδρομο με κινητήρες βενζίνης και σας τα παρουσιάζουμε με... ονόματα και διευθύνσεις.

Tα βενζινοκίνητα μικρά SUV που... «ψιθυρίζουν»

Η ησυχία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι βασικός παράγοντας της άνεσης που πρέπει να προσφέρει ένα αυτοκίνητο. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι εταιρείες επενδύουν ολοένα και περισσότερα χρήματα στην ηχομόνωση των καμπίνων, προκειμένου να «αποκρούονται» οι ήχοι από το εξωτερικό περιβάλλον. Ως εκ τούτου, από όλα τα μικρά βενζινοκίνητα SUV που έχει μετρήσει το AutoΤρίτη Test Center αποφασίσαμε να παραθέσουμε στις παρακάτω γραμμές τα πέντε που κατέγραψαν την καλύτερη βαθμολογία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ανάλυση ήχων σε ντεσιμπέλ

Προτού ωστόσο παραθέσουμε τα στοιχεία που κατέγραψε το ντεσιμπελόμετρο και για να μπορέσει να γίνει περισσότερο κατανοητό το επίπεδο του θορύβου που καταγράφηκε στα αυτοκίνητα, ας δούμε με κάποια παραδείγματα πως αναλύονται σε ντεσιμπέλ διάφοροι ήχοι που μπορεί να συναντήσουμε στην καθημερινότητά μας. Για παράδειγμα ο ψίθυρος ανέρχεται σε 20 dB, ενώ o θόρυβος που κάνει ένα πλυντήριο πιάτων κατά τη λειτουργία του, ανέρχεται στα 60 dB. 100dB συναντούμε κατά τη διάρκεια χρήσης αλυσοπρίονου ή χορτοκοπτικού, 120 dB σε μία ροκ συναυλία και 150dB όταν ηχεί μία σειρήνα αεροπορικής επιδρομής ή σκάει κάποιο πυροτέχνημα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ειδικοί θεωρούν επικίνδυνη την έκθεση σε περισσότερα από 85dB, ενώ σύμφωνα με μελέτες οι συνεχείς θόρυβοι των 120 dB προκαλούν μόνιμη ζημιά στην ανθρώπινη υγεία.

Πάμε να δούμε το Top-5

Αφού λοιπόν σημειώσουμε πως η μέτρηση έχει υλοποιηθεί με επιλεγμένη την τελευταία σχέση στο εκάστοτε κιβώτιο και ταχύτητα 100 χλμ./ώρα, ας αρχίσουμε την αντίστροφη μέτρηση...

5. Hyundai Bayon - 67,5 db

4. Citroen C3 Aircross - 67,4 db

3. Renault Captur - 66,8 db

2. Audi Q2 - 66,5 db

1. Ford Puma - 66,2 db

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

VW LEASEPRO
test center