«Μάχη» στα οικογενειακά: Ανανεωμένο Ford Focus Vs Toyota Corolla
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

«Μάχη» στα οικογενειακά: Ανανεωμένο Ford Focus Vs Toyota Corolla

55.560 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2022)

Το Ford Focus ανανεώθηκε στα σημεία, θέλοντας να μείνει ανταγωνιστικό σε μια απαιτητική λίγκα που συμμετέχουν και πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων το VW Golf και η Toyota Corolla. Πως θα καταφέρει το Focus να διεκδικήσει το στέμμα από την πρωταθλήτρια Corolla που κυριαρχεί στα μικρομεσαία στη λιανική και τις συνολικές πωλήσεις; Και τελικά, Ford Focus ή Toyota Corolla;

Focus & Corolla: Δύο μοντέλα που δεν χρειάζονται συστάσεις

Το Ford Focus και η Toyota Corolla συνεχίζουν ακάθεκτα την επιτυχημένη τους πορεία τους στην ελληνική αγορά, με το κοινό να τα έχει αγκαλιάσει, κάνοντάς τα δύο αυτοκίνητα που οι συστάσεις είναι περιττές. Αλλωστε δεν αποτελεί μυστικό πως η Corolla είναι αυτή τη στιγμή το Νο.1 στις πωλήσεις λιανικής στα μικρομεσαία, ενώ το Focus φιγουράρει και αυτό ψηλά στην προτίμηση του κοινού, την ώρα μάλιστα που πρόσφατα ανακοίνωσε τις τιμές του για το ανανεωμένο μοντέλο, το οποίο έρχεται με ακόμα περισσότερα εφόδια. Τα δύο μοντέλα, με όλα τους τα όπλα σε παράταξη, κοντράρονται στις παρακάτω γραμμές σε μία γιγαντομαχία που όμοιά της δεν έχει ξαναυπάρξει!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εμφάνιση: Κομψό και στιβαρό το Focus, ελκυστική με την πρώτη ματιά η Corolla

Το ανανεωμένο Focus είναι πλέον πιο κομψό καθώς το καπό του αυξάνει το ύψος του ρύγχους και εξοπλίζεται με νέα φωτιστικά σώματα LED με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης σε όλες τις εκδόσεις. Πίσω, οι 5θυρες εκδόσεις και τα wagon μοντέλα έχουν πλέον σκουρόχρωμα φώτα LED με νέο μοτίβο που δίνουν premium αίσθηση. Τέλος, το έμβλημα της φίρμας είναι πλέον πάνω στην γρίλια και όχι στο χείλος του καπό. Οι εκδόσεις Connected και Titanium έχουν φαρδιά άνω μάσκα με γυαλιστερό χρωμιωμένο πλαίσιο, που διαφοροποιείται με τις έντονες οριζόντιες μπάρες και συνδυάζεται με στραμμένους προς τα κάτω πλαϊνούς αεραγωγούς που αναδύονται από την κάτω μάσκα, η Active έχει περισσότερα crossover χαρακτηριστικά που κάνουν πιο περιπετειώδη την σχεδίαση του Focus, ενώ η ST-Line εξοπλίζεται με τραπεζοειδή άνω μάσκα με μοναδικές αναλογίες και γυαλιστερή, μαύρη κυψελοειδή σχεδίαση, σε συνδυασμό με φαρδύτερους πλαϊνούς αεραγωγούς και πιο βαθιά κάτω μάσκα. Η έκδοση ST-Line προσφέρει επίσης πλαϊνές ποδιές, πίσω διαχύτη και διακριτική πίσω αεροτομή. Τέλος, η Vignale περιλαμβάνει σατινέ φινίρισμα για την άνω μάσκα και τους πλαϊνούς αεραγωγούς, αντί του χρώματος του αμαξώματος, καθώς και αποκλειστικά σχέδια σε ζάντες.
 
Από τη μεριά της η Toyota Corolla ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο ενδιαφέρουσα σχεδίαση. Το χάτσμπακ αμάξωμά της έχει ιδανικές αναλογίες και συνδυάζει περίτεχνα την αιχμηρή και δυναμική αισθητική των Ιαπώνων, με τις καμπύλες επιφάνειες των Ευρωπαίων. Τα όμορφα LED φωτιστικά σώματα εμπρός τονίζουν την δυναμική του μοντέλου σε συνδυασμό με την λεπτή γραμμή της μάσκας και τον τεράστιο αεραγωγό του προφυλακτήρα. Αντίστοιχα το μυώδες αμάξωμα στα πλαινά του ανασηκώνει την γραμμή του αμαξώματος προς τα πίσω, για να συμπληρωθεί από τα αντίστοιχης αισθητικής πίσω φωτιστικά σώματα, συμπληρώνοντας το ξεχωριστό του προφίλ. Στις εκδόσεις Black Edition, η διχρωμία (οροφής-αμαξώματος) έρχεται να δώσει ένα ακόμα πιο ευχάριστο αισθητικό αποτέλεσμα διευρύνοντας και μέσω αυτής το «πελατολόγιο» της Corolla σε πιο νεανικό φάσμα από ότι στο παρελθόν. Παράλληλα η Toyota διαφοροποιεί αισθητικά την Corolla στις σεντάν εκδόσεις της για να καλύψει τις ανάγκες του πιο παραδοσιακού κοινού αυτής της κατηγορίας (ιδιαίτερα στην Ευρώπη), με την σεντάν να διαθέτει πιο εκλεπτυσμένο χαρακτήρα και πιο Αμερικάνικη «προφορά». 

Εσωτερικό-Χώροι: Τιμούν και με το παραπάνω την τεχνολογία

Στην καμπίνα το ανανεωμένο Focus εξοπλίζεται με το νέο σύστημα infotainment SYNC 4 που μπορεί και μαθαίνει την συμπεριφορά και τις προτιμήσεις του οδηγού, το οποίο και υποστηρίζεται πλέον από μια ολοκαίνουρια 13,2 ιντσών οθόνη αφής. Η νέα οθόνη αφής περιλαμβάνει επίσης χειριστήρια για λειτουργίες όπως η θέρμανση και ο εξαερισμός που μέχρι πρότινος ενεργοποιούνταν με φυσικά κουμπιά, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας πιο απέριττης και μινιμαλιστικής κεντρικής κονσόλας. To Focus εξοπλίζεται επίσης για πρώτη φορά με σύστημα Blind Sport Assist που προειδοποιεί τον οδηγό, εάν έρχονται πίσω του αυτοκίνητα και διορθώνει την πορεία του οχήματος, σε περίπτωση που ο οδηγός πρόκειται να συγκρουστεί με άλλο όχημα, όταν προσπαθεί να αλλάξει λωρίδα. Σε κάθε περίπτωση το τεχνολογικό υπόβαθρο του Focus είναι μεγάλο και από τη βάση του θα βρει κάποιος, πλήθος συστημάτων όπως LED προβολείς εμπρός και πίσω, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, cruise control, ηλεκτρικά παράθυρα μπρος-πίσω, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, κάμερα οπισθοπορείας και άλλα πολλά... Οι χώροι επαρκούν για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, με όγκο 375 λίτρων.
 
Το εσωτερικό της Corolla έρχεται σε πλήρη αρμονία με το εξωτερικό εκφράζοντας άμεσα τον high tech χαρακτήρα, την υψηλή ποιότητα κατασκευής και το ευχάριστο οδηγικά προφίλ της. Και η Toyota Corolla από τη βασική έκδοση έρχεται πολύ καλά εξοπλισμένη, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων το αναβαθμισμένο πακέτο ασφάλειας Safety Sense. Αυτό διαθέτει το νέο σύστημα αυτόνομης πέδησης, το προσαρμοζόμενο Cruise Control, το σύστημα αποφυγής εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα διατήρησης λωρίδας, αυτόματους προβολείς, ενημέρωση για τις τυφλές γωνίες του αμαξώματος, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κ.α..  Εκτός από αυτά τα συστήματα υποβοήθησης, η Corolla διαθέτει ανάλογα με την έκδοση και 3 ειδών LED φωτιστικά σώματα εμπρός, ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών σε ρόλο πίνακα οργάνων, Head Up Display, το σύστημα infotainment Toyota Touch Multimedia System με οθόνη αφής 8 ιντσών, σύστημα ειδοποίησης βοήθειας σε περίπτωση κινδύνου, ηχοσύστημα JBL υψηλής πιστότητας, ασύρματη φόρτιση κινητού, πανοραμική οροφή και έξυπνο σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος. Στους χώρους, όπως στο Focus, έτσι και στην Corolla, τέσσερις επιβάτες θα φιλοξενηθούν άνετα, ωστόσο χωλαίνει ελαφρώς στο χώρο αποσκευών που έχει όγκο 361 λίτρων.  Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO PROACE
NISSAN