Toyota C-HR Vs Nissan Qashqai: Οι πρωταθλητές των C-SUV στην Ελλάδα
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota C-HR Vs Nissan Qashqai: Οι πρωταθλητές των C-SUV στην Ελλάδα

22.955 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2022)

Toyota C-HR και Nissan Qashqai κατακτούν τις δύο πρώτες θέσεις στις λιανικές πωλήσεις των οικογενειακών SUV στην Ελλάδα και τα δύο ιαπωνικά SUV έρχονται μοιραία σε μία κόντρα πρωταθλητών, με το αποτέλεσμα να είναι αμφίρροπο.

Τα κορυφαία σε λιανικές πωλήσεις οικογενειακά SUV για το 2021

Τα SUV συνεχίζουν να κατακτούν το ελληνικό κοινό και το ίδιο κάνουν τα Toyota C-HR και Nissan Qashqai. Μάλιστα τα δύο ιαπωνικά SUV κατοικοεδρεύουν στις πρώτες δύο θέσεις των λιανικών πωλήσεων στην Ελλάδα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυναμική που έχουν. Ως εκ τούτου φροντίσαμε να τα φέρουμε σε μια ευθεία αντιπαράθεση κοιτώντας τα συν και τα πλην του κάθε μοντέλου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Value for money: Πιο προσιτό το C-HR

Με κόστος από 24.270 ευρώ το κορυφαίο σε πωλήσεις, Toyota C-HR είναι η πιο προσιτή επιλογή από τα δύο SUV, καθώς η τιμή του Nissan Qashqai αρχίζει από τις 25.490 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση και τα δύο μοντέλα ξεκινούν στην ελληνική αγορά με καλό βασικό εξοπλισμό που θα εκτιμηθεί από τους αγοραστές. Ενδεικτικά να πούμε πως το C-HR κερδίζει στα σημεία τον αντίπαλό του προσφέροντας ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, έγχρωμη οθόνη TFT 4,2 ιντσων στον πίνακα οργάνων, 8άρα οθόνη αφής με δυνατότητα σύνδεσης του smartphone με Apple CarPlay/Android Auto, κάμερα οπισθοπορίας, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, προβολείς LED, Adaptive Cruise Control κ.ά..

Από τη μεριά του, το Nissan Qashqai στη βασική του έκδοση εξοπλίζεται με ατσάλινες ζάντες 17 ιντσών, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, φώτα ημέρας LED, πίσω φώτα LED (φρένων και νυκτός), θερμαινόμενους και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους εξωτερικούς καθρέπτες και οθόνη TFT 7 ιντσών για τον πίνακα οργάνων. Αμφότερα από τη βάση τους διαθέτουν πολλά συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας οδηγού.

Εσωτερικό-Χώροι: Μοντέρνα, με καλύτερους χώρους το Qashqai

Περνώντας στο εσωτερικό των μοντέλων, κοινή παραδοχή είναι πως έχουμε να κάνουμε με δύο εντυπωσιακές και ποιοτικές καμπίνες. Η νέα γενιά του Qashqai προτάσσει μια μοντέρνα σχεδιαστική φιλοσοφία με την απτή ποιότητα να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς, χάρη στις μαλακές επιφάνειες και την προσοχή ακόμα και στις λεπτομέρειες, όπως τα μπουτόν. Ποιοτικά θα ικανοποιήσει και η καμπίνα του Toyota C-ΗR, με επίσης μαλακά μέρη και προσεγμένο φινίρισμα. Αρχιτεκτονικά εκφράζει πιο μοντέρνα αισθητική, χάρη στο ασύμμετρο και στραμμένο προς τον οδηγό ταμπλό, με τη λιτή διάταξη και τους ελάχιστους διακόπτες, μιας και οι βασικές λειτουργίες ελέγχονται από τη μεγάλη οθόνη αφής των 8 ιντσών.

Στους χώρους και τα δύο θα φιλοξενήσουν άνετα 5 ενήλικους, οι οποίοι ωστόσο στο C-HR θα πρέπει να κάνουν κάποιες μικροπαραχωρήσεις, λόγω του πιο στενού καθίσματος και της κυρτής σχεδίασης της οροφής που κλείνει κάπως απότομα στο πίσω μέρος. Μεγαλύτερο είναι και το πορτμπαγκάζ του νέου Qashqai που φιλοξενεί 504 λίτρα έναντι 377 του C-HR. Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
moto