Hyundai Kona Electric Vs Skoda Kamiq G-TEC

Hyundai Kona Electric Vs Skoda Kamiq G-TEC

11.527 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2022)

Το ηλεκτρικό Hyundai Kona εκπροσωπεί το ηλεκτρικό μέλλον, ενώ το Skoda Kamiq G-TEC το πιο ρεαλιστικό και προσιτό φυσικό αέριο του σήμερα. Κοινός τόπος το ελάχιστο κόστος κίνησης.

Oι 2 όψεις του «δεν καίει τίποτα»

Μπορεί το φυσικό αέριο CNG να κοντράρει τις… κιλοβατώρες που είναι τόσο στην μόδα το τελευταίο διάστημα; Παρακάτω δίνουμε απαντήσεις με τα υπέρ του καθενός τρόπου μετακίνησης. Από τη μια, λοιπόν, είναι τo ηλεκτρικό Hyundai Kona με τον τίτλο του B-SUV με το μικρότερο κόστος κίνησης και από την άλλη το Skoda Kamiq που καίει φυσικό αέριο έχοντας επίσης μικρό κόστος κίνησης.

Τα δύο μοντέλα απέχουν παρασάγγας τόσο σε φιλοσοφία και τεχνολογία, όσο φυσικά και σε τιμή ακόμα και αν μιλάμε για το «βασικό» ηλεκτρικό Kona με τη μπαταρία των 39 kWh και τα 136 άλογα (από 27.967 ευρώ στην πλουσιοπάροχη έκδοση Premium). Πάντως, το μοντέλο της άτυπης αυτής αντιπαράθεσης είναι αυτό με τα 204 άλογα (μπαταρία 64 kWh) και τιμή από 33.474 ευρώ μετά από έκπτωση της Hyundai και κρατική επιδότηση. Το Skoda Kamiq που καίει και φυσικό αέριο είναι διαθέσιμο από 20.650 ευρώ στην πληρέστατη έκδοση Ambition (22.600 ευρώ η πλούσια Style).

Προφανώς και άμεση σύγκριση ανάμεσα στα δύο μοντέλα δεν μπορεί να γίνει. Έχει όμως ενδιαφέρον να ρίξουμε φως σε αυτούς τους δύο διαφορετικούς κόσμους και το πώς κάθε μοντέλο καταφέρνει να εξασφαλίζει ελάχιστο κόστος κίνησης. Μήπως το φυσικό αέριο είναι η λύση του «Σήμερα», και ο ηλεκτρισμός αυτό που ακολουθεί με γοργότατα βήματα (ή μήπως έχει σχεδόν φτάσει);

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Kινητήρες-Κόστος κίνησης: Οικονομικό το ηλεκτρικό, χωρίς άγχος φόρτισης το CNG

Εσωτερικό-Χώροι: Ποιοτικό και ευρύχωρο το Kamiq, high tech το ηλεκτρικό

Στο δρόμο: Βαρύτερο το ηλεκτρικό, πιο ευχάριστο και με «φρενάρες» το Kamiq

Η γνώμη μας

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRAFIC
moto