3 ηλεκτρικές premium SUVάρες με γκάζια & πυγμή
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

3 ηλεκτρικές premium SUVάρες με γκάζια & πυγμή

20.266 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2022)

Τρεις premium ηλεκτρικές προτάσεις με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά κοινό στόχο: Να τραβήξουν την προσοχή όσων αρέσκονται στην ιδέα και στις χάρες της ηλεκτροκίνησης στα SUV.

Ηλεκτρικό SUV για «γκάζια», αιχμηρό design ή 7 θέσεις;

Ας το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Αυτό ΔΕΝ είναι κάποιο συγκριτικό μεταξύ Audi Q4 Sportback, Lexus UX 300e και Mercedes EQB. Ναι, τα 3 μοντέλα είναι ηλεκτρικά, ναι είναι premium, ναι είναι πάνω-κάτω ίδιας κατηγορίας μεγέθους, αλλά οι εκδόσεις που είχαμε στη διάθεσή μας απέχουν σε χαρακτηριστικά, με το Lexus UX 300e να απέχει και σε τιμή, όντας αρκετά φθηνότερο.

Ας δούμε την «κόντρα» αυτή ως μια συγκριτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε premium ηλεκτρικά SUV, που έχουν κάτι ξεχωριστό να προσφέρουν. Το Audi Q4 Sportback για παράδειγμα, είναι η coupe εκδοχή του Q4 και στην έκδοση 50 e-tron της δοκιμής έχει 2 ηλεκτροκινητήρες για «γκάζια» (299 άλογα είναι αυτά), τετρακίνηση και με μεγάλη αυτονομία λόγω μπαταρίας. Από την άλλη, το Lexus UX 300e διαθέτει πολύ αιχμηρό design, top εγγύηση για την μπαταρία (10 χρόνια ή 1 εκατ. χλμ.) και «φιλική» συγκριτικά τιμή. Και η Mercedes EQB; Το πολυτελές γερμανικό ηλεκτρικό SUV προτάσσει το μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της δυνατότητας για 7θέσια διάταξη καμπίνας, ενώ στην έκδοση 300 4MATIC, διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες για 228 άλογα και ηλεκτρική τετρακίνηση. Μέσα από την αντιπαράθεση εντοπίζουμε τα υπέρ, αλλά και τις αδυναμίες κάθε μοντέλου.


Ηλεκτρικό SUV για «γκάζια», αιχμηρό design ή 7 θέσεις;

Ηλεκτρικό SUV για «γκάζια», αιχμηρό design ή 7 θέσεις;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εμφάνιση: Πιο αιχμηρά Audi και Lexus

Σχεδιαστικά, το πιο compact σε διαστάσεις, UX 300e, στηρίζεται πάνω στις έντονες ακμές, στοιχείο που «αγαπά» η Lexus και μέσω αυτών διαμορφώνει τη δυναμική, αλλά και ξεχωριστή αισθητική του. Η Μercedes EQB από την άλλη δείχνει αμέσως τη σχεδιαστική συγγένειά της με την GLB και είναι η πιο πληθωρική σε μήκος (όχι άσκοπα μιας και έτσι βρέθηκε χώρος για την τοποθέτηση των 2 έξτρα καθισμάτων στο χώρο αποσκευών). Δίνει έμφαση στην κομψότητα και διαθέτει χαρακτηριστικές EQ πινελιές που δηλώνουν την ηλεκτρική της φύση. Το Q4 «φωνάζει» πως είναι ένα Audi με το κουπέ στυλ της οροφής στην έκδοση Sportback να τονίζει το δυναμισμό  της σχεδίασης μαζί με την εντυπωσιακή μάσκα και τις αρμονικές γραμμές του. Εσάς ποιο σας αρέσει περισσότερο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw