Audi A1 ή Peugeot 208; Ποιο είναι το κορυφαίo σε ποιότητα μικρό;

Audi A1 ή Peugeot 208; Ποιο είναι το κορυφαίo σε ποιότητα μικρό;

28.159 Επισκέψεις στο άρθρο (12/6/2022)

Audi A1 Sportback και Peugeot 208 είναι δύο από τα κορυφαία σε ποιότητα και προδιαγραφές μοντέλα της κλάσης των μικρών. Τα συγκρίνουμε στις αρχικές εκδόσεις εξοπλισμού με χειροκίνητο κιβώτιο και ισχύ στα 100 άλογα.

Premium μικρά στα 100 άλογα

Όταν ακούμε την λέξη «premium», αβίαστα η σκέψη μας πηγαίνει σε μικρομεσαία και μεγαλύτερων διαστάσεων μοντέλα. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ορολογία βρίσκει πεδίο εφαρμογής και σε πιο μικρές κατηγορίες (π.χ. B-SUV), ενώ και στην κλάση των μικρών συναντάμε αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν για την υψηλή αισθητική και ποιότητά τους. Χαρακτηριστική περίπτωση το Peugeot 208, μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές της ελληνικής αγοράς που φλερτάρει με την premium κατηγορία. Μία κατηγορία, βέβαια, στην οποία ο κατεξοχήν εκπρόσωπος του γερμανικού ανταγωνισμού είναι το Audi A1 Sportback.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πιο ακριβό το Audi A1 Sportback, +5 PS για το Peugeot 208

Για τις ανάγκες της μεταξύ τους σύγκρισης, αξιολογούμε τα δύο supermini στις στάνταρ εξοπλιστικές επιλογές και «βασικές» εκδόσεις κινητήρα. Πιο συγκεκριμένα, επιλέγουμε την πρώτη επιλογή του Audi A1 Sportback (25 TFSI) που συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο και ξεκινά από τα 21.250 ευρώ. Σε πιο χαμηλό κόστος (20.500 ευρώ) αλλά με +5 ίππους είναι το Peugeot 208 έκδοσης Active Plus και κινητήρα 1,2 PureTech 100 ίππων (6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο). Όσον αφορά την πληρότητα των εξοπλισμών, έχουν αρκετές ομοιότητες και διαφορές, που κάνουν δύσκολη την τελική επιλογή, ανάλογα με τις απαιτήσεις - προτιμήσεις του καθενός. Για παράδειγμα, στο A1 Sportback βλέπουμε σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος Audi Pre Sense, ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγαλύτερη οθόνη αφής και προβολείς ομίχλης, ενώ το Peugeot 208 εξοπλίζεται με cruise control, LED προβολείς και μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

PEIRAIOS LEASING
NISSAN