Που διαφέρουν τα τρία μικρά SUV της VW

Που διαφέρουν τα τρία μικρά SUV της VW

19.694 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Volkswagen είναι η μοναδική μάρκα που διαθέτει τρία μοντέλα στην κατηγορία των μικρών SUV. Τι διαφορές έχουν τα Taigo, T-Roc και T-Cross;

Taigo, T-Cross, T-Roc: Τα 3 Β-SUV της VW

Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος πλέον που να μην γνωρίζει ότι τα μικρά SUV είναι η αγαπημένη κατηγορία των Ευρωπαίων, αλλά και των Ελλήνων. Όπως φαίνεται η Volkswagen το έχει καταλάβει πολύ καλά προσφέροντας στην ελληνική αγορά τρεις διαφορετικές επιλογές στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο λόγος για τα Taigo, T-Roc και το ανανεωμένο T-Cross, τα οποία εκτός από κοινά χαρακτηριστικά έχουν φυσικά και διαφορές. Πάμε να τις δούμε.

Διαστάσεις: Το Taigo μεγαλύτερο, κοινή η πλατφόρμα

Ξεκινώντας από τις ομοιότητες ανάμεσα στα 3 SUVάκια, πρέπει να σταθούμε στην κοινή πλατφόρμα κατασκευής τους. Η «βασική» σπονδυλωτή MQB αποτέλεσε βάση και για τα τρία μοντέλα, τα οποία φυσικά έχουν επιμέρους διαφορές στις διαστάσεις τους. Δεδομένα, Taigo και T-Cross μοιάζουν περισσότερο λόγω της παραλλαγής MQB A0 πάνω στην οποία «έχουν» χτιστεί, στοιχείο που εξηγεί την επιχειρηματολογία πολλών πως το Taigo είναι στην πράξη μία παραλλαγή του T-Cross με διαφορετικό design και αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις.
 
Από την πλευρά του το T-Roc, το οποίο ανανεώθηκε σχετικά πρόσφατα είναι βασισμένο στην έκδοση MQB A1. Για να μιλήσουμε με αριθμούς τώρα, το νέο Volkswagen Taigo είναι το μεγαλύτερο των τριών. Πιο συγκεκριμένα, έχει μήκος 4.266 χλστ, πλάτος 1.757 χλστ., ύψος 1.518 χλστ., επομένως είναι 32 χλστ. μεγαλύτερο από το T-Roc (4.234 χλστ.) και 15,8 εκατοστά μεγαλύτερο από το T-Cross (4.108 χλστ.).   

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto