Νέο Peugeot 408: Φαντεζί, με χώρους αλάνας και 225 άλογα
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Peugeot 408: Φαντεζί, με χώρους αλάνας και 225 άλογα

18.660 Επισκέψεις στο άρθρο (14/12/2022)

Το νέο Peugeot 408 ήρθε να ολοκληρώσει την γκάμα της γαλλικής φίρμας στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Πάμε να το γνωρίσουμε καλύτερα.

Αυτά είναι τα highlights του νέου μικρομεσαίου SUV της Peugeot

Βρισκόμασταν στις αρχές του καλοκαιριού όταν η Peugeot, ύστερα από μια σύντομη καμπάνια, παρουσίασε το νέο της crossover κάτω από το όνομα 408, παρόλο που χρησιμοποιεί την ίδια ονομασία στην Κίνα για ένα σεντάν βασισμένο πάνω στο 308 hatchback. To νέο 408 σύμφωνα με την Peugeot, επιδεικνύει τη δημιουργικότητα των μηχανικών της πάνω σε μια νέα fastback σιλουέτα στην κατηγορία των οικογενειακών επικεντρώνοντας στην αποδοτικότητα, την έξυπνη ηλεκτροκινητικότητα, καθώς και στα συναισθήματα που παρέχουν οι τεχνολογίες αιχμής. Με το 408, η Peugeot αναφέρει πως ολοκληρώνεται η παρουσία της φίρμας στην κατηγορία των οικογενειακών SUV.
 
Το νέο γαλλικό C-SUV θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2023. Θα κατασκευάζεται αρχικά για την ευρωπαϊκή αγορά, στη Mulhouse της Γαλλίας, και αμέσως μετά, στο εργοστάσιο του Chengdu για την τοπική αγορά της Κίνας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Φαντεζί η fastback σιλουέτα του

Το νέο 408 βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 που χρησιμοποιούν επίσης τα 308 hatchback και station-wagon και όσον αφορά στις διαστάσεις,  έχει μήκος 4,69μ. και μεταξόνιο που φτάνει τα 2,79μ, ενώ το ύψος του ανέρχεται στα 1,48μ. και το πλάτος του τα 1,859 μέτρα. 

Εξωτερικά το Peugeot 408 ξεχωρίζει πρώτα από όλα για τη δυναμική fastback σιλουέτα του. Από κει και πέρα οι γραμμές του είναι έντονες, η μάσκα είναι στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα για να συνδυάζεται με το μπροστινό μέρος, και κοσμείται από το νέο σήμα της μάρκας. Την ίδια ώρα, το ανεστραμμένο σχήμα του πίσω προφυλακτήρα δίνει στο προφίλ μια έντονη προσωπικότητα. Το αυτοκίνητο πατά σε τροχούς διαμέτρου 720 χιλιοστών, ενώ οι ζάντες των 20 ιντσών (ξεκινούν από τις 17 ίντσες), παρουσιάζουν ένα ανατρεπτικό γεωμετρικό σχέδιο. Μπροστά, δεσπόζει η φωτιστική υπογραφή με τους γνωστούς πλέον «κυνόδοντες», και πίσω φιγουράρουν τα φώτα LED με τις τρεις «νυχιές». Το νέο 408 θα διατίθεται με 6 χρώματα για το αμάξωμα: Obsession μπλε (νέο χρώμα που επιλέχθηκε για το λανσάρισμα του μοντέλου), Titanium γκρι (νέο χρώμα), Artense γκρι (Μόνο στην έκδοση Allure), Elixir κόκκινο, Pearl Λευκό και μαύρο Perla Nera.

Φουλ σε τεχνολογία η καμπίνα του με 2 ψηφιακές οθόνες 10 ιντσών

Στο εσωτερικό, ένα από τα πιο δυνατά σημεία του 408 είναι και το i-Cockpit, το οποίο συνδυάζεται με το χαρακτηριστικό μικρό τιμόνι της μάρκας. Τοποθετημένος στο ύψος των ματιών, ακριβώς πάνω από το τιμόνι, ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει μέγεθος 10 ιντσών και μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως και να εξατομικευτεί, ενώ διαθέτει πολλές διαφορετικές επιλογές απεικόνισης που μπορούν να αλλάξουν απευθείας από τον πίνακα ελέγχου. Δίπλα του και λίγο πιο χαμηλά, βρίσκεται μια οθόνη αφής επίσης 10 ιντσών που υποστηρίζει το σύστημα infotainment της μάρκας. Γενικότερα, η κεντρική κονσόλα είναι σκόπιμα ανοιχτή προς τον συνοδηγό. Όλα τα δυναμικά χειριστήρια του αυτοκινήτου είναι ομαδοποιημένα σε μία αψίδα στραμμένη προς την πλευρά του οδηγού, ώστε να η βελτιστοποιείται η  την εργονομία χωρίς παράλληλα να αποκλείεται ο συνεπιβάτης από την ανάγνωση και τη χρήση της.

Συνέχεια του άρθρου >>>
peugeot
skoda