Audi Q3 Sportback Vs DS7: Ποια η οδική τους συμπεριφορά;

33.873 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2023)
Στο δρόμο, το DS 7 «ακουµπάει» στην μαλακά ρυθμισμένη ανάρτησή του χωρίς αναπηδήσεις ή άσκοπες ταλαντώσεις, στρίβοντας µε απόλυτη ασφάλεια όποτε του ζητηθεί.
2 Φωτογραφίες »

Στο δρόμο, το DS 7 «ακουµπάει» στην μαλακά ρυθμισμένη ανάρτησή του χωρίς αναπηδήσεις ή άσκοπες ταλαντώσεις, στρίβοντας µε απόλυτη ασφάλεια όποτε του ζητηθεί.

Audi Q3 Sportback Vs DS7: Ποιο φρενάρει καλύτερα, τιμόνι έχουν και ποιο το «πάτημά» τους στο δρόμο;

Σπορτίφ και με «αγωνιστικά» φρένα το Q3 Sportback, εστιάζει στην άνεση το DS7

Το «στήσιμο» των δύο C-SUV ανταποκρίνεται σε διαφορετικό στιλ οδηγού, που θέτει προτεραιότητα είτε το fun to drive, είτε την άνεση. Κάπως έτσι, στο Audi Q3 Sportback με 260 ευρώ επιλέγεις την sport ανάρτηση που πάει «πακέτο» με μια πολύ ωραία αίσθηση στιβαρότητας και αμεσότητας. Το πολύ γρήγορο τιμόνι, με μόλις 2,1 στροφές από άκρη σε άκρη, ανταποκρίνεται τάχιστα σε όλες τις εντολές, ενώ στο μοντέλο της δοκιμής με τις 20άρες ζάντες το Q3 Sportback έμοιαζε σε κάποιες περιπτώσεις κολλημένο στην άσφαλτο. Highlight είναι και τα, σχεδόν αγωνιστικά, φρένα, με «κοκκάλωμα» από τα 100 χλμ. σε μόλις 34,1 μέτρα.
 
Πιο μαλακή είναι η ρύθμιση της ανάρτησης του DS7 (και εδώ έχουμε πίσω πολλαπλούς συνδέσμους). Η ποιότητα κύλισης και η άνεση είναι σημεία αναφοράς, με το DS 7 να σιδερώνει τις ανωμαλίες, χωρίς θορύβους και χωρίς τραντάγματα. Αναπόφευκτα, σε μία πιο στριφτερή διαδρομή υπάρχουν σχετικά αυξημένες κλίσεις, αλλά η υποστροφή έχει απόλυτα ελεγχόμενη εξέλιξη και µε τη βοήθεια των ηλεκτρονικών δεν θα αιφνιδιαστείς ποτέ. Σημαντικό advantage είναι και ο μικρός κύκλος στροφής (10,45 μ.).

Μάρκα/Μοντέλο Audi Q3 Sportback Ds DS7
Εγγύηση (χρόνια) 2 5
Έκδοση εξοπλισμού BASIC PERFORMANCE LINE
Τιμή    

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Super Συγκριτικό: Audi Q3 Sportback Vs DS7
Σελίδα 3Audi Q3 Sportback Vs DS7: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα Audi Q3 Sportback και DS7
Σελίδα 5Συγκριτικό Audi Q3 Sportback Vs DS7: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
PEIRAIOS LEASING
moto