Volkswagen Golf: Ποια έκδοση κινητήρα ταιριάζει στις ανάγκες μου;
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Volkswagen Golf: Ποια έκδοση κινητήρα ταιριάζει στις ανάγκες μου;

40.334 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2023)

- Στις εκδόσεις βενζίνης έχει σύστημα που σβήνει 2 από τους 4 κυλίνδρους για να μειώνεται η κατανάλωση
- Το diesel Golf GTD είναι το 2ο καλύτερο μικρομεσαίο σε συνολική αξιολόγηση
- Με 29 χιλιάρικα παίρνεις 1.500άρι με 130 άλογα
- Βγαίνει σε βενζίνη, ήπια υβριδικό, φυσικό αέριο, diesel, Plug-in hybrid και sport εκδόσεις έως 320 άλογα

Το μικρομεσαίο με τον... μακρύτερο τιμοκατάλογο

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά δεκατρείς (13) συνολικά επιλογές βρίσκεις στον τιμοκατάλογο του Volkswagen Golf. Το 8ης γενιάς μικρομεσαίο, ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της γερμανικής μάρκας, έχει την πληρέστερη γκάμα κινητήρων στην C κατηγορία. Είναι διαθέσιμο σε κινητήρες βενζίνης, ήπιας και Plug-in hybrid τεχνολογίας, προσφέρεται ως diesel, με έκδοση διπλού καυσίμου με φυσικό αέριο, αλλά και σε sport μοντέλα έως 320 άλογα.

Τι ιδιαίτερο – ξεχωριστό έχει η καθεμιά;

Προφανώς, οι περισσότερες εκδόσεις του Volkswagen Golf είναι βενζινοκίνητες. Η εισαγωγική έκδοση, μάλιστα, (1,5 TSI με 130 άλογα) δεν έχει κάποιας μορφής εξηλεκτρισμού. Διότι σε ανώτερο επίπεδο, προστίθεται ήπια υβριδικό κύκλωμα 48V. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Volkswagen Golf είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής μάρκας που απέκτησε mild hybrid τεχνολογία. Κοινό χαρακτηριστικό των βενζινοκίνητων εκδόσεων είναι σύστημα ACT, το οποίο απενεργοποιεί τους 2 από τους 4 κυλίνδρους για περισσότερη οικονομία καυσίμου.
 
Περισσότερο… φιλικές για την τσέπη μας είναι οι εκδόσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ακόμη κι να το 2λιτρο diesel GTD έχει 200 άλογα. «Καίει» 7,1 λίτρα σε μέσες πραγματικές συνθήκες και είναι η 2η κορυφαία έκδοση στο AutoΤρίτη Test Center. Οικονομικότερη για την τσέπη μας (6,2 ευρώ/100 χλμ.) αλλά δύσκολη σε ανεφοδιασμό εξαιτίας των λιγοστών πρατηρίων είναι η αυτόματη έκδοση φυσικού αερίου (1,5 TGI των 130 ίππων).
 
Τέλος, υπάρχουν πιο «εξειδικευμένες» επιλογές, με ΠΟΛΛΑ άλογα. Για εταιρικούς χρήστες ενδείκνυνται οι Plug-in hybrid επιλογές που απαλλάσσουν από φόρο, έχουν αυτονομία κοντά στα 50 χιλιόμετρα, μα ισχυρή ιπποδύναμη για επιδόσεις. Οι οποίες επιδόσεις, είναι βασικό προσόν των sport εκδόσεων του VW Golf. Βλέπε GTi, GTi Clubsport και Golf R 320 ίππων.
 
Πολλές επιλογές, δύσκολη επιλογή το ποια είναι η κατάλληλη. Ή εύκολη, αν βάλεις κάτω τις προτεραιότητες και τις δικές σου ανάγκες (χλμ., στιλ οδήγησης, επαγγελματική κατάσταση), μπορείς  να βρεις ποια έκδοση του Volkswagen Golf ταιριάζει περισσότερο.


Μέση κατανάλωση τα 6,8 λτ./100 χλμ. έχει το ήπια υβριδικό Golf των 110 ίππων.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μέση κατανάλωση τα 6,8 λτ./100 χλμ. έχει το ήπια υβριδικό Golf των 110 ίππων.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
SEAT