CUPRA Formentor Vs Ford Puma: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

20.709 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2024)
Η σπορ ρύθμιση της ανάρτησης ST-Line καταφέρνει και διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις όποιες κλίσεις σε πιο γρήγορους ρυθμούς, την ώρα που το τιμόνι με την παχιά στεφάνη είναι άμεσο και super ακριβές.
2 Φωτογραφίες »

Η σπορ ρύθμιση της ανάρτησης ST-Line καταφέρνει και διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις όποιες κλίσεις σε πιο γρήγορους ρυθμούς, την ώρα που το τιμόνι με την παχιά στεφάνη είναι άμεσο και super ακριβές.

CUPRA Formentor Vs Ford Puma: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Οδική συμπεριφορά: Η απόλαυση δεν αλλάζει, το fun to drive τα ενώνει

Υποκειμενικά και αντικειμενικά, CUPRA Formentor και Ford Puma είναι τα δύο πιο ευχάριστα σε οδική συμπεριφορά SUV της αγοράς. Το καθένα με το δικό του στιλ. Παρότι οικογενειακό SUV με μήκος σχεδόν 4,5 μέτρα το CUPRA Formentor είναι αρκετά ευέλικτο, με κύκλο στροφής στα 10,7 μέτρα. ΟΚ, δεν λέμε ότι θα στρίψει εύκολα σε κάθε στενό ή θα παρκάρεις παντού, αλλά για αυτό υπάρχει και η κάμερα της όπισθεν. Κατά τα άλλα, μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που θυμίζει hatchback κατασκευής (λόγω της χαμηλής θέσης οδήγησης), ένα αυτοκίνητο που έχει το κατάλληλο στήσιμο για να τα καταφέρει περίφημα και στους πιο γρήγορους ρυθμούς. Η ανάρτηση (Γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός, Πολλαπλοί Σύνδεσμοι πίσω) έχει ελαφρώς σφιχτή ρύθμιση, τέτοια που θα σε κάνει να μπεις γρήγορα και άφοβα στη στροφή. Και έχει το ένα τιμόνι άκρως πληροφοριακό, που θα μεταφέρει άμεσα τις εντολές του οδηγού, ο οποίος έχει ένα κινητήρα που... το ζητά το γκάζι του.
 
Τόσο όσο το ψάχνει κι ο οδηγός του Ford Puma. Είναι, εξάλλου, το κορυφαίο SUV πόλης στο Elk Test, τη δοκιμασία αποφυγής κινδύνου η οποία «λέει» πολλά και για την οδική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου. Στην περίπτωση του Puma η ελαφρώς χαμηλωμένη ST-Line ανάρτηση εξασφαλίζει στην πράξη κορυφαία αποτελεσματικότητα. Αν και ελαφρύ, το τιμόνι είναι τόσο κοφτερό και ακριβές, όσο απαιτείται για να εμπνεύσει τον οδηγό και να κάνει το μπροστινό μέρος υπάκουο σε κάθε εντολή. Κι αν χρειαστεί, έχεις ανθεκτικά φρένα (αερ. δίσκοι εμπρός, δισκόφρενα), αποτελεσματικά όσο κι εκείνα του CUPRA (100-0 χλμ./ώρα γύρω στα 37 μέτρα).

 

Μάρκα/Μοντέλο CUPRA Formentor Ford Puma
Εγγύηση (χρόνια) 4 8
Έκδοση εξοπλισμού FORMENTOR ST-LINE X
Τιμή    
Αξιολογήσεις AutoΤρίτη
Κατανάλωση-ρύποι 7 9
Ενεργητική Ασφάλεια-Φρένα 10 10
Παθητική Ασφάλεια 10 10
Value For Money 6 7
Αξιοπιστία- Συχνότητα βλαβών 9 9
Κινητήρας-επιδόσεις 10 10
Εικόνα-Ποιότητα-Τεχνολογία 10 9
Ανεση-Χώροι-Πρακτικότητα 8 9
Μεταπωλητική Αξία 8 8
Τελική Βαθμολογία 167 180
Οδική Συμπεριφορά 9 10
Αισθηση πολυτέλειας 75% 78%

Σελίδα 2Super Συγκριτικό: CUPRA Formentor Vs Ford Puma
Σελίδα 3CUPRA Formentor Vs Ford Puma: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα CUPRA Formentor και Ford Puma
Σελίδα 5Συγκριτικό CUPRA Formentor Vs Ford Puma: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
test center
SEAT