Mercedes CLA Vs CLE: Πού διαφέρουν;

33.188 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2024)
Mercedes CLA Vs CLE: Πού διαφέρουν;
3 Φωτογραφίες »

- Είναι 4θυρo coupe σεντάν η CLA, 3θυρο coupe και μεγαλύτερη (19 εκ.) η CLE
- Με οθόνες από την άκρη ως το κέντρο του ταμπλό η CLA, κάθετη οθόνη αφής στην κονσόλα η CLE (σαν E-Class)
- Και οι 2 βγαίνουν σε mild hybrid & diesel, όμως η CLA έχει και Plug-in σύνολο που πηγαίνει ηλεκτρικά για 70 χλμ.
- Βγαίνει και σε Shooting Brake αμάξωμα η CLA, η CLE έχει έκδοση cabrio

Είναι 4θυρo coupe σεντάν η CLA, 3θυρο coupe και μεγαλύτερη (19 εκ.) η CLE

Μπορεί o κόσμος να ζητάει τα SUV και έτσι οι εταιρείες να τα προσφέρουν στις γκάμες τους, υπάρχει όμως και μια κατηγορία που στόχο έχει να γοητεύσει τα μάτια. Μιλάμε για τα coupe, ένα σχήμα που θα το δεις δίπλα σου στο δρόμο και σίγουρα θα το… κορτάρεις.

Λίγες εταιρείες μάλιστα διαθέτουν κουπέ μοντέλα στη γκάμα τους, και ανάμεσα σε αυτές με τα πιο γοητευτικά μοντέλα είναι οπωσδήποτε η Mercedes με τις CLAκαι CLE. Αρχικά, η CLA είναι ένα 4θυρο coupe σεντάν με μήκος 4.688 χλστ. που στρίβει πολλούς λαιμούς στο διάβα της χάρη στο μακρύ καπό και την οροφή που πέφτει στον υπερυψωμένο πίσω όγκο. Από την άλλη, η CLE είναι 3θυρη, με τις πίσω πόρτες να λάμπουν δια της απουσίας τους αλλά παράλληλα γίνεται αυτόματα κατανοητό πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί για τον οδηγό του και τον τυχερό που θα καθίσει στην θέση του συνοδηγού. H CLE, διαθέτει παραδοσιακή coupe σχεδίαση και είναι για εμάς από τα ομορφότερα σεντάν στην γκάμα της Mercedes.

Με οθόνες από την άκρη ως το κέντρο του ταμπλό η CLA, κάθετη οθόνη αφής στην κονσόλα η CLE (σαν E-Class)

Τόσο το εσωτερικό της CLA όσο και αυτό της CLE διακρίνονται για την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματoς όπως και τον ιδιαίτερα high-tech διάκοσμο με το σύστημα MBUX να δίνει και στα δύο μοντέλα δυναμικό παρών. Η φιλοσοφία πάντως είναι διαφορετική, αφού στη μεν CLA, βλέπουμε πως οι δύο οθόνες 10,25 είναι κολλητά τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη, ενώ στην δε CLE, ο πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών βρίσκεται πίσω από το τιμόνι αλλά η κεντρική οθόνη αφής 11,9 ιντσών είναι κάθετα τοποθετημένη χαμηλά στην κεντρική κονσόλα, όπως στην E-Class.


Η CLA διαθέτει δύο οθόνες πίσω από το τιμόνι, την στιγμή που στην CLE, η μία από αυτές είναι πάνω στην κεντρική κονσόλα.
3 Φωτογραφίες »

Η CLA διαθέτει δύο οθόνες πίσω από το τιμόνι, την στιγμή που στην CLE, η μία από αυτές είναι πάνω στην κεντρική κονσόλα.

Και οι 2 βγαίνουν σε mild hybrid & diesel, όμως η CLA έχει και Plug-in σύνολο που πηγαίνει ηλεκτρικά για 70 χλμ

Η CLA στην ανανεωμένη της έκδοση διαθέτει πλέον ήπια υβριδική τεχνολογία που προσφέρει επιπλέον 13 άλογα, όταν συνδυάζεται με βενζινοκινητήρα με ισχύ από 163 έως 306 ίππους στην έκδοση AMG 35. Το μοντέλο είναι διαθέσιμο και σε diesel με 150 και 190 άλογα αλλά και σε Plug-in υβριδικό σύνολο 218 ίππων (δείτε εδώ την δοκιμή μας), κυρίως για εταιρικούς χρήστες, με το οποίο μπορεί να διανύσει έως 75 χλμ. μόνο με ρεύμα. Στην κορυφή, βρίσκεται η αμιγώς βενζινοκίνητη έκδοση AMG CLA 45 S με το 2λιτρο μοτέρ απόδοσης 421 PS που γνωρίσαμε στην AMG A-Class 45 S.

Η CLE έχει ασπαστεί επίσης τον υβριδισμό, αφού διαθέτει ήπια υβριδικά σύνολα με boost 23 ίππων τόσο σε βενζίνη (από 204 έως 381 PS) όσο και σε diesel (με 197 άλογα) σε συνδυασμό με 9άρι αυτόματο κιβώτιο (8 σχέσεων και διπλού συμπλέκτη στην CLA). Στην κορυφή βρίσκεται η AMG CLE 53 με V6 3λιτρο τουρμπάτο μοτέρ απόδοσης 449 ίππων που συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC όπως και πολλές από τις εκδόσεις της γκάμας.

Βγαίνει και σε Shooting Brake αμάξωμα η CLA, η CLE έχει έκδοση cabrio

Mercedes CLA και CLE, εκτός από τις coupe εκδόσεις τους, διατίθενται επίσης στην ελληνική αγορά και με διαφορετική έκδοση αμαξώματος. Η CLA προσφέρεται σε έκδοση Shooting Brake, η οποία ουσιαστικά είναι ένα φινετσάτο station-wagon που ανεβάζει στα ύψη τα επίπεδα πρακτικότητας και την δυνατότητα μεταφοράς αποσκευών (έως 1.370 λτ. με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Από την πλευρά της, η CLE διαθέτει μια cabrio έκδοση για όσους θέλουν κινούνται στην αθηναϊκή Ριβιέρα, στα ελληνικά νησιά ή οπουδήποτε θέλουν να απολαμβάνουν τον, πάντα παρόντα, ελληνικό ήλιο. 

ford
fiat