Υαλοκαθαριστήρες άλλαξες;

  35236 Επισκέψεις στο άρθρο

  Τα πρωτοβρόχια ξεκίνησαν!Έχεις αντικαταστήσει τους υαλοκαθαριστήρες στο αυτοκίνητο σου; Δες πώς θα τοποθετήσεις τους καινούριους και μερικές συμβουλές για να τους κρατήσεις περισσότερο καιρό στη ζωή!

  Αλλαγή κάθε χρόνο μετά το καλοκαίρι


   Η κύρια αιτία της αντικατάστασης των υαλοκαθαριστήρων είναι η φθορά της χρήσης του λάστιχου, το οποίο διαθέτουν. Το λάστιχο αυτό λόγω της εκτεταμένης χρήσης και των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού ξεραίνεται και σκληραίνει, με αποτέλεσμα ο υαλοκαθαριστήρας να μην καθαρίζει καλά αφήνοντας γραμμές και να κάνει θόρυβο.

  Φυσικά ο χρόνος αντικατάστασης των υαλοκαθαριστήρων εξαρτάται και από την ποιότητα του υλικού κατασκευής τους , αλλά και από τον τρόπο – συχνότητα χρήσης τους. Δηλαδή αυτός που χρησιμοποιείται κάτω από αντίξοες συνθήκες  υψηλότερες θερμοκρασίες ή λειτουργεί χωρίς νερό ή σε πολύ λερωμένο παρμπρίζ, φθείρεται και πιο γρήγορα. Γενικότερα η αντικατάσταση τους είναι καλό να γίνεται μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, εκτός βέβαια και αν η φθορά τους είναι τόσο μεγάλη και πρέπει  να αντικατασταθούν νωρίτερα.

   Τοποθέτηση με 3 κινήσεις

  • Αρχικά πρέπει να βγάλεις τον παλιό. Σήκωσε τον και γύρισε τον ανάποδα και πίεσε προς τα κάτω το σημείο που εφαρμόζει στον βραχίονα.
  • Μόλις αφαιρέσεις τον παλιό, βάλε τον καινούριο, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
  • Μόλις εφαρμόσεις το κλιπ στον βραχίονα, πίεσε το προς τα κάτω για να κουμπώσει και είσαι έτοιμος.
  Κάνε τα παρακάτω για να τους κρατήσεις περισσότερο

  Αν και όπως είπαμε το ιδανικό είναι να αλλάζουν κάθε χρόνο, μπορείς να τους συντηρήσεις προληπτικά, ώστε να είναι λειτουργικοί για λίγο παραπάνω καιρό. Αρκεί να τηρείς κάποιους από τους παρακάτω κανόνες:
  1. Πάντα να τους ενεργοποιείς όταν το παρμπρίζ είναι βρεγμένο 
  2. Να καθαρίζεις εντατικά το λαστιχάκι από σκόνη και χώμα και να το διατηρείς σε καλή κατάσταση.
  3. Όταν επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι πιθανό να κολλήσουν πάνω στο παρμπρίζ, με αποτέλεσμα να χαλάσει το λάστιχο τους. Όταν λοιπόν παρκάρεις καλό είναι να φροντίζεις να μην εφάπτονται στο τζάμι. Αν κολλήσουν, μην προσπαθήσεις να τους τραβήξεις, απλά ρίξε λίγο ζεστό νερό για να λιώσει ο πάγος. Επίσης μπορείς να προμηθευτείς ένα ειδικό καθαριστικό, ικανό να αποτρέψει τον σχηματισμό του πάγου.  Ωστόσο πρόσεχε το νερό που θα ρίξεις να μην είναι καυτό , γιατί με την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας είναι πιθανό να ραγίσει το τζάμι.
   
   

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ