Φτιάξε τα σπασμένα...

  35098 Επισκέψεις στο άρθρο

  Οι διακοπές άφησαν τα σημάδια τους πάνω στο αυτοκίνητο σου. Ειδικά η οδήγηση σε κακοτράχαλους και στενούς δρόμους κάτω από τον καυτό ήλιο, δίπλα στα θαμνώδη δέντρα, τα οποία ακούμπησε το αυτοκίνητό. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την δημιουργία γρατζουνιών και βαθουλωμάτων, αλλά και την φθορά του χρώματος. Όπως καταλαβαίνεις πρέπει να το επαναφέρεις στην κατάστασή που βρισκόταν πριν τις διακοπές. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και κάντο όπως ήταν πριν φύγεις για διακοπές.

  Ένα καλό πλύσιμο θα φανερώσει τις φθορές

  Με αυτό τον τρόπο θα δεις καλύτερα τις φθορές τις οποίες έχει υποστεί ώστε να τις διορθώσεις, αλλά και θα απομακρύνεις τα υπολείμματα άλατος από πιθανή κίνηση κοντά στην παραλία, που μπορεί να προκαλέσει με το χρόνο μία σίγουρη διάβρωση στα μεταλλικά μέρη. Για «βαθύτερο» καθαρισμό μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πλυστικό μηχάνημα, το οποίο εκτοξεύει με μεγάλη πίεση το νερό. Μην ξεχνάς ότι, καλό είναι να προμηθευτείς  ένα κατάλληλο σαμπουάν και ένα μαλακό σφουγγάρι από κάποιο κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτου.

  Μία ειδική αλοιφή και ένα πανί είναι αρκετά για να φτιάξεις τις γρατζουνιές από μόνος σου.

  Μία από τις πιο συνηθισμένες φθορές είναι οι διάφορες μικρο-γρατσουνιές. Σε περίπτωση που από την επαφή δεν έχει αφαιρεθεί το χρώμα, μπορείς να προμηθευτείς από ένα κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτου την ανάλογη αλοιφή, με την οποία θα τρίψεις τη γρατσουνιά ώστε να την εξαφανίσεις. Η αλοιφή η οποία θα επιλέξεις θα πρέπει να έχει λεπτή σύνθεση ώστε, κατά το γυάλισμα, να μην ταλαιπωρήσει το βερνίκι στο χρώμα του αυτοκινήτου.

  Πριν γυαλίσεις το αυτοκίνητο, θα πρέπει να έχεις φροντίσει να βρίσκεται το αυτοκίνητο αρκετή ώρα σε σκιερό μέρος, ώστε η λαμαρίνα του να μην έχει αναπτύξει υψηλή θερμοκρασία. Τοποθέτησε μία σχετικά μικρή ποσότητα στο ένα από τα δύο υφάσματα. Μία αρκετά μεγάλη ποσότητα δε σημαίνει ότι θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

  Εντόπισε  τη γρατζουνιά και τρίψε το σημείο αυτό κάνοντας κυκλικές κινήσεις για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Δε χρειάζεται να ασκήσεις υπερβολική δύναμη, διότι μπορεί να προκαλέσεις βαθούλωμα στη λαμαρίνα. Στη συνέχεια, με το δεύτερο και καθαρό ύφασμα καθάρισε την απλωμένη αλοιφή από το αμάξωμα, μέχρι να εξαφανιστούν εντελώς τα υπολείμματά της. Σε αυτό το βήμα, η διαδικασία πρέπει να γίνεται πάντοτε με το καθαρό ύφασμα.

  Αν μία γρατζουνιά έχει αφαιρέσει τμήμα από το χρώμα του αυτοκινήτου σου, δεν πρέπει να επιμείνεις στο τρίψιμο ώστε να την διορθώσεις, διότι μπορεί να προκαλέσεις μεγαλύτερη ζημιά στη γύρω επιφάνεια.

  Σε περίπτωση όμως που δεν έχεις τα κατάλληλα αποτελέσματα, καλό είναι να επισκεφθείς ένα κατάστημα περιποίησης ή μικροδιορθώσεων αυτοκινήτου, το οποίο θα μας δώσει τη λύση.

  Τα βαθουλώματα θα τα επισκευάσουν οι ειδικοί σε μόλις μισή ώρα με τη μέθοδο P.D.R.

  Οι στενοί και δύσκολοι δρόμοι δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να γίνουν μικρά βαθουλώματα στη λαμαρίνα του αυτοκινήτου σου  από μία μικρο-επαφή που είχες με το αυτοκίνητο κάποιου συγχωριανού στο νησί. Σε περίπτωση που στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει αφαιρεθεί το χρώμα, μπορείς να απευθυνθείς σε ανάλογα καταστήματα που ειδικεύονται σε μικροδιορθώσεις αυτοκινήτου, τα οποία διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό και ειδικεύονται στον τομέα αυτό, ώστε να επαναφέρεις τη λαμαρίνα του αυτοκινήτου.

  Υπάρχουν μάλιστα πολλά φανοποιεία που χρησιμοποιούν την μέθοδο P.D.R. , με την οποία γίνεται επισκευή  βαθουλωμάτων  χωρίς την χρήση στόκου, ασταριού ή χρωμάτων, με αποτέλεσμα το όχημα σου να μην χάνει την μεταπωλιτική του αξία και να διατηρεί το εργοστασιακό του χρώμα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Στην ουσία με την χρήση ειδικού φωτισμού, τα εργαλεία ασκούν πίεση εσωτερικά ή εξωτερικά στο σημείο του μικροτρακαρίσματος και γίνεται επαναφορά του βαθουλώματος χωρίς την χρήση στοκαρίσματος ή βαφής.

  Επίσης χρησιμοποιούνται ειδικά κατασκευασμένοι αντάπτορες οι οποίοι κολλάνε με ειδική κόλλα στην επιφάνεια του βαθουλώματος ώστε να ασκηθεί πίεση προς τα έξω. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η επισκευή μιας ζημιάς με την μέθοδο P.D.R γίνεται υποχρεωτικά με την χρήση ειδικού φωτισμού ή πάνελ αντανάκλασης έτσι ώστε να μπορέσει ο τεχνητής να δει την κάθε λεπτομέρεια της ζημιάς.
  Η επισκευή συνήθως διαρκεί από 10 μέχρι 30 λεπτά, αναλόγως το πόσο μεγάλη είναι η ζημιά στο αυτοκίνητό σου. Για πολύ μεγάλη και απαιτητική  επισκευή μπορεί το πολύ να φτάσει τις δύο ώρες. Από την άλλη το κόστος ξεκινά από τα 30 ευρώ, αλλά εξαρτάται από το μέγεθος της ζημιάς, το υλικό και τη δυνατότητα πρόσβασης στο σημείο.

  Συνεπώς η συντήρηση των φαναριών είναι μια οικονομική λύση που επιπλέον βελτιώνει την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου σας και αυξάνει την μεταπωλητική του αξία.

  Το φανοποιείο θα αναλάβει τις ασφαλιστικές

  Τα περισσότερα φανοποιεία, πλέον  συνομιλούν και κανονίζουν όλες τις εκκρεμότητες με τις ασφαλιστικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να μα μπεις σε τέτοιες διαδικασίες. Και όλα αυτά, χωρίς καμία –συνήθως  επιπλέον χρέωση. Οπότε μην έχεις δεύτερη σκέψη και επισκεύασε τις ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητο σου, σε ένα φανοποιείο.!
   
   

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ