Κάντο να γυαλίζει

  35096 Επισκέψεις στο άρθρο

  Το εξωτερικό του αυτοκινήτου θα πρέπει να πλένεται τακτικά, ώστε λεκέδες, περιττώματα πουλιών, ρετσίνι δένδρων και έντομα να αφαιρούνται άμεσα. Αν τα αφήσει πολύ καιρό θα «ψηθούν» μαζί με το βερνίκι με αποτέλεσμα να προκληθεί ακόμα και ξεφλούδισμα του χρώματος, όταν τελικά αφαιρεθούν.

  Μερικά tips για το τέλειο πλύσιμο 

  Όμως το σωστό πλύσιμο απαιτεί και τα κατάλληλα προϊόντα.  Για το σωστό καθαρισμό του εξωτερικού πρέπει να πλένεις το αυτοκίνητό σου στο χέρι και μόνο, χρησιμοποιώντας σαμπουάν με ουδέτερο Ph και καθαρά πανιά μικροΐνας. Βούρτσες και ακατάλληλα καθαριστικά χαράσσουν και διαβρώνουν το χρώμα με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να καταστρέφεται.

  Επίσης μπορείς να το πλύνεις με την μέθοδο των «δύο κουβάδων», για να αποφύγεις τις παραπάνω ζημιές. Στην ουσία στον πρώτο κουβά θα προσθέσεις το σαμπουάν και στο δεύτερο θα ξεπλένεις το πανί ή το σφουγγάρι. Με αυτό τον τρόπο η βρωμιά δεν μεταφέρεται με την σαπουνάδα.

  Παράλληλα μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να αφήνεις το σαπούνι να στεγνώνει, γιατί αυτό θα προκαλέσει κηλίδες στο χρώμα. Επίσης το αυτοκίνητο θα πρέπει να το πλύνεις με οριζόντιες και όχι κυκλικές κινήσεις, ώστε να αποφύγετε το φαινόμενο του «ιστού της αράχνης». Τέλος δεν πρέπει ποτέ να ρίχνεις παγωμένο νερό σε ζεστή λαμαρίνα, όπως επίσης και δεν κάνει καλό στο χρώμα να ρίχνεις νερό με μεγάλη πίεση. Μόλις τελειώνεις με το σαπούνισμα και ξέβγαλμα  σκούπισε το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας δέρμα σαμουά, το οποίο θα απορροφήσει το νερό και θα δώσει ένα λαμπερό τελείωμα χωρίς γραμμές.
   
  Ψάχνεις να βρεις είδη περιποίησης; 
  Εύκολα στη μηχανή αναζήτησης του autotriti.gr με 1 κλικ εδώ. 


  Φανάρια σαν καινούρια

  Αν τα εμπρός φανάρια του αυτοκινήτου σου έχουν κιτρινίσει δεν θα αποδίδουν στο 100% της φωτεινότητάς τους. Ωστόσο δεν χρειάζεται να αγοράσεις καινούρια, αφού μπορείς να καθαρίσεις τα παλιά και να μοιάζουν καινούρια. Οικονομικά και γρήγορα ένας ειδικός μπορεί να το πράξει αυτό, έτσι ώστε να αποφύγεις  το κόστος της αντικατάστασής τους με νέα φανάρια, που είναι πολλές φορές υπερβολικό, ειδικά στα φανάρια νέας τεχνολογίας Xenon - Bi-Xenon. . Επίσης είναι και θέμα ασφάλειας καθώς η οδήγηση κατά τις νυχτερινές ώρες ή σε συνθήκες με περιορισμένη ορατότητα γίνεται δυσκολότερη και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. 
  Υπάρχουν τρεις συμβατικοί τρόποι καθαρισμού και ξεθαμπώματος. Ο πρώτος είναι με την χρήση  σκέτης γυαλιστικής αλοιφής, ο δεύτερος είναι  με γυαλόχαρτο και γυαλιστική αλοιφή, και ο τρίτος με γυαλόχαρτο και αλοιφή, αφού προηγηθεί η επικάλυψη της επιφάνειας από ειδικό προστατευτικό.

  Πλύνε μόνος σου τον κινητήρα για να εξοικονομήσεις χρήματα και να αυξήσεις τη διάρκεια ζωής του

  Το πλύσιμο του κινητήρα σε βενζινάδικο ή σε κατάστημα που κάνει βιολογικό καθαρισμό κοστίζει από 10 έως και 40 ευρώ. Αν μάθεις σωστά να το κάνεις μόνος σου, τότε γλιτώνεις αρκετά χρήματα. Πριν κάνεις το οτιδήποτε σκέπασε σημεία όπως η μπαταρία, η μονάδα του ABS, το κουτί με τις ασφάλειες του ηλεκτρικού κυκλώματος, αλλά και οι επαφές των καλωδίων με τα μπουζί. Έπειτα πρέπει να απομακρύνεις με το χέρι όποιο ξένο σώμα υπάρχει στην περιοχή του κινητήρα, όπως ξερά φύλλα κ.λ.π. Χρησιμοποιώντας το μηχάνημα πεπιεσμένου αέρα φύσηξε όλη την περιοχή. Θα δεις ότι θα απομακρυνθεί αρκετά μεγάλο μέρος της σκόνης, που καλύπτει τον κινητήρα.

  Με καθαρό νερό και σφουγγάρι σε έναν κουβά, ρίξε μικρή ποσότητα υγρού καθαρισμού πιάτων. Αφού κάνεις λίγη σαπουνάδα, πέρασε αργά και προσεκτικά όλες τις επιφάνειες του κινητήρα, τις τσιμούχες, ακόμη και τα καλώδια. ¶φησε λίγη ώρα να περάσει, ώστε το σαπούνι να μαλακώσει το χώμα και τη σκόνη. Με ένα καθαρό πανί, καλά βρεγμένο, πέρασε πάλι από όλες τις επιφάνειες που σαπούνισες πριν. Αν χρειαστεί, γέμισε τον κουβά με καθαρό νερό και επανάλαβε τη διαδικασία πολλές φορές, μέχρι να απομακρυνθεί η βρωμιά. Όπου αυτή επιμένει, μη φοβηθείς να τρίψεις ελαφρά την επιφάνεια.

  Το νερό με πίεση που θα βρεις στα βενζινάδικα, μπορεί να προκαλέσει αρκετές βλάβες στον κινητήρα. Γι αυτό καλό είναι να αποφεύγεις τη χρήση του.

  Για καλύτερα αποτελέσματα απευθύνσου σε κάποιο πλυντήριο 

  Όσο «μάστορας» και να είσαι στο πλύσιμο του αυτοκινήτου, το αποτέλεσμα που μπορούν να δώσουν οι σωστοί επαγγελματίες του χώρου είναι πιο ποιοτικό και αξεπέραστο. Ωστόσο για να μην την πατήσεις, επέλεξε ένα επώνυμο κατάστημα. Μην διστάσεις να ζητήσεις  να δεις δείγματα της δουλειάς του, ώστε να είσαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα της εργασίας του σε ικανοποιεί.  Τέλος θα πρέπει τα προϊόντα καθαρισμού του καταστήματος να είναι επώνυμα, ποιοτικά και προπαντός φιλικά προς τον άνθρωπο και δερματολογικά ελεγμένα   

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ