Η νέα CLC θα πλαισιώσει την επόμενη
γενιά της Mercedes C-Class, ως μια
πιο σπορτίφ και αντίστοιχα πολυτελής
εκδοχή της.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα CLC θα πλαισιώσει την επόμενη γενιά της Mercedes C-Class, ως μια πιο σπορτίφ και αντίστοιχα πολυτελής εκδοχή της.

Νέα Mercedes CLC

(16/9/2011)

Η Mercedes αποφασίζει να βασίσει το νέο της – 4θυρο – κουπέ για πρώτη φορά, σε προσθιοκίνητη πλατφόρμα και μαζί με τους νέους κινητήρες άμεσου ψεκασμού, αλλά και με ένα σούπερ-μοντέρνο αμάξωμα, ετοιμάζεται να μας αποκαλύψει ένα από τα πλέον ελκυστικά μοντέλα στη γκάμα της!

Με μια ματιά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- Μεσαίο 4θυρο κουπέ
- Και με αμάξωμα «Shooting Brake»
- Κίνηση στους μπροστινούς τροχούς
- Κινητήρες άμεσου ψεκασμού από 1,6 λίτρα
- Στην παραγωγή το 2013

Την πρόθεση της Mercedesνα εισέλθει στην κατηγορίατων μεσαίων 4θυρων κουπέ, με ένα μοντέλο που θα αποτελέσει το μικρό «αδελφό» τηςπρώτης διδάξασας, της MercedesCLS, σας την έχουμε αποκαλύψεικαι στο παρελθόν.Πλέον όμως, οι κατάσκοποί μας,μας φέρνουν νέες αποκλειστικές,ηλεκτρονικά επεξεργασμένεςφωτογραφίες της επόμενης CLCπου θα αποτελέσει ένα από τα πιοενδιαφέροντα σχεδιαστικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.Βασισμένο λοιπόν πάνω στηνεότερη σχεδιαστική φιλοσοφίατης μάρκας, το νέο 4θυρο γερμανικό κουπέ θα αποκτήσει ένα πολύ μοντέρνο αμάξωμα, αρκετάμυώδες και με ανάγλυφες επιφάνειες. Ξεχωρίζουν στο εμπρόσθιότου τμήμα, τα νέα «ρευστά» φωτιστικά με προβολείς ημέρας LED,η κάθετη μάσκα με κυρίαρχοστοιχείο το αστέρι της Mercedes,αλλά και τα γλυπτά άκρα του προφυλακτήρα. Στο πίσω τμήμα, ηοροφή που πέφτει απότομα πάνωστο στρογγυλευμένο τρίτο όγκο,μας αποκαλύπτει τη συγγένειατης νέας CLC με την μεγαλύτερηCLS δίνοντας έτσι πόντους κύρους και πολυτέλειας στο μοντέ-λο.Το όλο ελκυστικό αποτέλεσμαολοκληρώνουν οι έντονες νευρώσεις στα πλαϊνά του αμαξώματοςπου συμβαδίζουν με την τοξοειδήοροφή.

Σε νέα, προσθιοκίνητηπλατφόρμα
Ίσως το μεγαλύτερο – και πιο«τολμηρό» – νέο στην περίπτωσητης νέας Mercedes CLC είναι τογεγονός ότι, η γερμανική εταιρείαθα τη βασίσει πάνω στη νέα, προσθιοκίνητη πλατφόρμα που μόλιςμας παρουσίασε.Η πλατφόρμα αυτή αποτελεί τηβάση της νέας B-Class που θαδούμε στη Φρανκφούρτη, αλλάκαι της νέας A-Class (2012). Στηνπερίπτωση της νέας CLC, θα δούμε μια μακρύτερη εκδοχή της, μετο συνολικό μήκος του αυτοκινήτου να φτάνει τα 4,6 μέτρα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες,ειδικά για τις κορυφαίες εκδόσειςτου μοντέλου, θα υπάρχει και εκδοχή της πλατφόρμας αυτής μεκίνηση και στους τέσσεριςτροχούς. Ένα ακόμησημαντικό νέο στοιχείο, είναι και ηεπικείμενηύπαρξη δύοεκδόσεωναμαξώματος για τη νέα CLC,αφού εκτός του 4θυρου κουπέ θαυπάρχει και έκδοση «ShootingBrake», με πιο πρακτικό αμάξωμαπου θα παραπέμπει σε στέισονβάγκον.

Νέα γκάμα κινητήρωνάμεσου ψεκασμού
Η επίσημη αποκάλυψη της νέαςB-Class από τη Mercedes, μαςέκανε γνωστή και τη νέα γκάμακινητήρων της γερμανικής εταιρείας.Και σε ό,τι αφορά στουςβενζινοκινητήρες,έχουμε να κάνουμε με μοτέράμεσου ψεκασμού τρίτης γενιάςσε χωρητικότητες 1,6 και 2,0 λίτρων. Αυτά ακριβώς τα μηχανικάσύνολα θα δούμε και κάτω από τοκαπό της νέας Mercedes CLC, μετον 1,6 turbo να διατίθεται σε εκδόσεις με ισχύ 122 και 156 ίππωνκαι το 2λιτρο να αγγίζει τα 200«άλογα»! Νέοι θα είναι επίσης καιοι diesel κινητήρες, με χωρητικότητα 1,8 λίτρων και αποδόσεις109 και 136 ίππων. Αλλά και στοντομέα των κιβωτίων, το νέο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο 7 σχέσεων της Mercedes θα πλαισιώσειτο 6άταχυτο μηχανικό κιβώτιο,διαθέτοντας τρία set-up: Economy,Sport και Manual, ανάλογαμε τις… διαθέσεις του οδηγού.
Mercedes
moto