Ένα θέμα που ξεκίνησε το Μάρτιο 2011, πήρε πάλι τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, αφού πρόσφατα τα σχέδια για την ελληνική πίστα F1 θα προωθηθούν στους κατάλληλους οργανισμούς για έγκριση.
Σε μια Ελλάδα που βρίσκεται υπο οικονομική ύφεση και η ανεργία να έχει αγγίξει το 20% είναι πράγματι αυτό που μας έλειπε; Μια πίστα Formula 1; Όπως και να έχει, τα σχέδια των φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά είναι η κατασκευή πίστας προδιαγραφών Formula 1 στην πρώην βιομηχανική περιοχή των Λιπασμάτων.
Μετά την πρώτη αναφορά που είχε γίνει για το συγκεκριμένο θέμα το Μάρτιο του 2011 επανέρχεται στην επικαιρότητα με πρωτοβουλία του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις ανάμεσα στον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, κ.Λουκά Τζανή, τα μέλη Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, με τον πρόεδρο και διευθύνοντας σύμβουλο του ΟΛΠ ΑΕ κ.Γιώργο Ανωμερίτη και μέλη της Διοίκησης του οργανισμού για να μιλήσουν σχετικά με την επενδυτική πρόταση κατασκευής της πίστας στην περιοχή.
Οι συναντήσεις έγιναν στο δημαρχείο του Κερατσινίου, όπου με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα κατασκευής της πίστας, Θανάση Παπαθεοδώρου, που εμπνεύστηκε την πρόταση, συμφώνησαν να προχωρήσει το σχέδιο αυτό στα συναρμόδια υπουργεία, στη FIA και στους συνιδιοκτήτες της πρώην βιομηχανικής περιοχής των Λιπασμάτων.
Τέλος, σύμφωνα με δηλώσεις του Λουκά Τζανή, η πίστα είναι ένα σχέδιο οικονομικά βιώσιμο και θα αποφέρει 250 στρέμματα πράσινο και 3.500 θέσεις εργασίας.