WRC Πορτογαλίας – Nικητής ο Hirvonen με Citroen

WRC Πορτογαλίας – Nικητής ο Hirvonen με Citroen

(1/4/2012)

To Rally Πορτογαλίας εξελίχθηκε πολύ θετικά για τη Citroen και τον Mikko Hirvonen, αφού μετά από εξαιρετική εμφάνιση ο Φινλανδός κατέκτησε την 1η θέση του βάθρου.

Ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση άφησε στους φίλους και στους ανθρώπους της Citroen το Rally Πορτογαλλίας, αφού ο οδηγός της Mikko Hirvonen με συνοδηγό τον Jarmo Lehtinen κατέκτησαν την 1η θέση του δύσκολου και αρκετά σκληρού αυτού αγώνα. Αυτή είναι η 15η νίκη του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC) για τον Φινλανδό ο οποίος βρίσκεται πλέον 9 βαθμούς μπροστά από τον «ομόσταυλο» του Sebastien Loeb στην κούρσα για την ανάδειξη του πρωταθλητή οδηγού. Ο Hirvonen πήρε την πρωτοπορία ήδη από τη 2η ειδική διαδρομή της Παρασκευής διατηρώντας την μέχρι το τέλος του αγώνα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

«Είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ανακουφισμένος γιατί αυτό ήταν ένα πολύ δύσκολο rally» δήλωσε ο έμπειρος οδηγός αναφερόμενος και στην έντονη βροχόπτωση της Κυριακής και τελευταίας μέρας του αγώνα που έκανε τη ζωή πολύ δύσκολη στους συμμετέχοντες.

Στη δεύτερη θέση της γενικής και με διαφορά 1:51,8 από τον Hirvonen συναντάμε τον M. Ostberg με το Fiesta RS WRC της Adapta World Rally Team o οποίος ξεπέρεσε ένα τεχνικό πρόβλημα με κάποιον κύλινδρο στον κινητήρα του για οδηγήσει στη συνέχεια υποδειγματικά. Η 3η θέση ανήκει στον πολύ φιλόδοξο 21χρονο E.Novikov ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις δυνατότητες του Ford Fiesta RS WRC που οδηγεί για να δει για πρώτη φορά το όνομά του στους διακριθέντες ενός αγώνα του WRC.

H συνέχεια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally (WRC) θα δοθεί στις 27 Απριλίου στην Αργεντινή.
Toyota
test center