Ένα ακόμα μέλος προστίθεται στην οικογένεια των 500, για όσους έχουν αυξημένες μεταφορικές απαιτήσεις.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ένα ακόμα μέλος προστίθεται στην οικογένεια των 500, για όσους έχουν αυξημένες μεταφορικές απαιτήσεις.

Δοκιμή: Fiat 500L 1,3 MTJ

21.561 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2012)

Το «500αράκι» μεγαλώνει, αποκτά 5 πόρτες και ένα ευρύχωρο εσωτερικό, ώστε να συνδυάσει επιτυχημένα την άνεση κατά τις μετακινήσεις, με το trendy στιλ που μας έχει γνωρίσει εδώ και 5 χρόνια το αυτοκίνητο πόλης της Fiat.

+ Εμφάνιση σε αμάξωμα και εσωτερικό, πρακτικότητα-χώροι-αίσθηση ευρυχωρίας, άνεση, κατανάλωση κινητήρα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- Αίσθηση επιλογέα ταχυτήτων, στενά καθίσματα εμπρός, τιμή αγοράς

Την επιτυχία του 500 εξαργυρώνει η Fiat, φέρνοντας ένα εντελώς νέο μοντέλο που αποκτά την ίδια ξεχωριστή «αύρα» με αυτή του trendy Ιταλικού μίνι και παράλληλα, προσφέρει σημαντική περισσότερη πρακτικότητα. Το νέο 500L είναι λοιπόν εδώ, βάζοντας δυναμικά τη Fiat στην κατηγορία των compact πολυχρηστικών οχημάτων και παράλληλα, δημιουργώντας μια ξεχωριστή οικογένεια μοντέλων (500, 500C, 500L) μέσα στους κόλπους της Ιταλικής εταιρείας.

Ξεχωρίζει και αρέσει
Το σύγχρονο «500αράκι» εδώ και μια 5ετία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τη ρετρό-μοντέρνα του αισθητική και έχει κατακτήσει τις καρδιές του νεανικού κοινού των αυτοκινήτων πόλης. Και ακριβώς πάνω σε αυτή την αισθητική πατά το νέο 500L, προσφέροντας ένα 5θυρο και υπερυψωμένο αμάξωμα, που φέρει τα ίδια φωτιστικά με το μίνι Fiat 500, την ίδια εμπρόσθια χρωμιωμένη λωρίδα της μάρκας, αλλά και κυρίως, τους ίδιους, ξεχωριστούς χρωματισμούς για την οροφή, τις κολόνες, το υπόλοιπα αμάξωμα – ακόμη και τις ζάντες των τροχών. 

Επιπλέον αυτών, το υπερυψωμένο αμάξωμα (1,66 μέτρα συνολικό ύψος-από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία), προσδίδει στο αυτοκίνητο και μια αύρα από Crossover, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες διαστάσεις διατηρούνται σε compact μεγέθη (π.χ. συνολικό μήκος 4,147 μ.).

Εσωτερικό: Ντιζάιν για φίλημα και αρκετά καλή ποιότητα
Ιδιαίτερα ευχάριστη είναι η διαμονή στο εσωτερικό του νέου Fiat 500L, με τα υψηλά τοποθετημένα καθίσματα, τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και τη διχρωμία των υλικών να δημιουργούν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Στο παιχνίδισμα του εσωτερικού συμβάλλουν και κάποιες στιλιστικές λεπτομέρειες, όπως ο πίνακας οργάνων με το λευκό φόντο, οι στρογγυλοί περιστροφικοί διακόπτες του air condition και το χειρόφρενο αεροπορικού τύπου. Επίσης, ιδιαίτερα πρακτική είναι και η οθόνη αφής που βρίσκεται στο κέντρο της κονσόλας, ενώ υπάρχουν και αρκετές θήκες για μικροαντικείμενα σε ταμπλό, κονσόλα, εσωτερικό θυρών και πλάτες καθισμάτων. Ποιοτικά, το εσωτερικό με τα σκληρά στην αφή πλαστικά δείχνει προσεγμένο και με συναρμογή και φινίρισμα που θα αντέξουν στο χρόνο. Η θέση οδήγησης τέλος βρίσκεται εύκολα και γρήγορα (στάνταρ ρυθμίζεται σε ύψος κάθισμα) και μόνο τα κάπως στενά καθίσματα επιβαρύνουν τη συνολική άνεση.


Χώροι: ¶νεση και πρακτικότητα
Μεγάλο πλεονέκτημα του νέου 500L αποτελεί η εσωτερική του ευρυχωρία, αφού παρά τις κόμπακτ διαστάσεις του, η πολύ καλή χωροταξική εκμετάλλευση του εσωτερικού επιτρέπει την άνετη μεταφορά ακόμη και 5 ενηλίκων. Επίσης, την πρακτικότητα του αυτοκινήτου εκτοξεύουν οι δυνατότητες διαμόρφωσης του πίσω καθίσματος, το οποίο σύρεται, διαιρείται και παράλληλα, αναδιπλώνεται πλήρως από τη βάση του και με μια μόνο κίνηση. Το πορτ-μπαγκάζ από την πλευρά του, είναι τετραγωνισμένο και πολύ πρακτικό, με την πόρτα να ανοίγει από χαμηλά βολεύοντας στη φόρτωση. Η χωρητικότητά του διαμορφώνεται από 343 έως 400 λίτρα ανάλογα με τη θέση του συρόμενου καθίσματος, ενώ με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, αυξάνεται στα 1.310 λίτρα.

Toyota
moto