Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο μοντέλο αποτελεί το πιο γρήγορο Octavia, που έχει κατασκευαστεί ποτέ.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο μοντέλο αποτελεί το πιο γρήγορο Octavia, που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Αποκάλυψη του νέου Skoda Octavia RS

10.034 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2013)

Η Skoda αποκάλυψε το ισχυρότερο μοντέλο της γκάμας της, το Octavia RS, λίγο πριν κάνει το επίσημο ντεμπούτο του, στο φεστιβάλ του Goodwood of Speed, στις 10 Ιουλίου.

Η Skoda δημοσίευσε τα επίσημα στοιχεία και φωτογραφικό υλικό της νέας Octavia RS. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο μοντέλο αποτελεί το πιο γρήγορο Octavia, που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ενώ θα αποκαλυφθεί επίσημα στο Goodwood Festival of Speed στις 10 Ιουλίου.
Εμφανισιακά, η τρίτη γενιά της Octavia RS (και Octavia Combi RS) εντυπωσιάζει με την ανανεωμένη «επιθετική» μάσκα και τη βαμμένη σε μαύρο χρώμα εμπρόσθια γρίλια. Επίσης, διακρίνεται από τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ, την αεροτομή και τον πίσω διαχύτη, που φιλοξενεί τις μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης. Ακόμα, το ισχυρό τσέχικο μοντέλο πατάει πάνω σε ζάντες που φτάνουν μέχρι και τις 19 ίντσες. Το εσωτερικό δεν γνωρίζουμε ακόμα, πώς θα είναι επακριβώς, αφού δεν δημοσιεύτηκε καμία φωτογραφία της καμπίνας, ωστόσο αναφέρθηκε ότι θα διαθέτει το γνώριμο σαλόνι με τα σπορ μπάκετ καθίσματα, το «δυναμικό» τιμόνι και το λογότυπο RS σε αρκετά σημεία της καμπίνας.
Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα, οι κινητήρες που θα εφοδιάζουν τη νέα Octavia RS θα είναι δύο: ένας βενζινοκινητήρας και ένας πετρελαιοκινητήρας. Πιο συγκεκριμένα, ο 2λιτρος turbo κινητήρας βενζίνης θα αποδίδει 220 ίππους και ο diesel κινητήρας είναι ο 2λιτρος TDI των 184 ίππων. Και οι δύο θα συνδυάζονται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή με το προαιρετικό αυτόματο διπλού συμπλέκτη (DSG). Το Skoda Octavia RS με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης ολοκληρώνει τη διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα σε 6,8 δλ., ενώ με τον πετρελαιοκινητήρα χρειάζεται 1,3 δλ. περισσότερα. Τέλος, η τελική ταχύτητα του μοντέλου φτάνει τα 248 και 232 χλμ./ώρα αντίστοιχα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
moto