7 φωτογραφίες »

Το δεύτερο πάτωμα, ή MegaBox όπως το ονομάζει η Ford, προσφέρει έναν έξτρα, βαθύ αποθηκευτικό χώρο 80 λίτρων...

4 «μυστικά» για το νέο Ford Puma

64.148 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2020)

1. Το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στα μικρά SUV
Οι χώροι είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του νέου Puma. Πρώτα από όλα, με 456 λτ. χώρο αποσκευών ο οποίος διαθέτει διπλό πάτωμα (με 3 διαφορετικές θέσεις ανάλογα τις μεταφορικές ανάγκες) και έξτρα αποθηκευτικό χώρο 80 λίτρων (MegaBox), το B-SUV της Ford βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας με διαφορά περίπου 40 λτ. από το μέχρι πρότινος πιο ευρύχωρο μικρό SUV. Τολμούμε μάλιστα να πούμε πως το Puma παίζει «μπάλα» με τα μικρομεσαία SUV, αφού για παράδειγμα βρίσκεται ανάμεσα στα Nissan Qashqai και Volvo XC40. Επιπλέον, το νέο Puma είναι το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία που διαθέτει πίσω πόρτα με hands-free λειτουργία ανοίγματος η οποία διευκολύνει το βάλε-βγάλε αντικειμένων, ενώ τέλος, βάλτε στα σημεία διαφοροποίησης ότι μπορείτε να πλύνετε το πορτμπαγκάζ με το λάστιχο, καθώς διαθέτει συνθετική επένδυση και τάπα αποστράγγισης στο κάτω μέρος.


2. Καθίσματα που σου κάνουν μασάζ
Ναι, σωστά διαβάζετε. Το νέο Puma είναι το πρώτο μικρό SUV που διαθέτει  λειτουργία μασάζ στα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού από την εισαγωγική έκδοση Titanium η οποία κοστίζει από 20.097 ευρώ και είναι πληρέστατη από κάθε άποψη. Το σύστημα μασάζ διαθέτει τρεις αεροθαλάμους με ρυθμιζόμενες κατευθύνσεις περιστροφής και τρία επίπεδα ρύθμισης της έντασης για άνετα, ασφαλή ταξίδια αλλά και ξεκούραστα, χαλαρωτικά… μπολιτιαρίσματα.

3. Κάνει την οδήγηση πιο απολαυστική
Με 12 αισθητήρες υπερήχων, τρία ραντάρ και δύο κάμερες με ευρυγώνιο φακό περιμετρικά το Puma διευκολύνει τον οδηγό στην οδήγηση. Για παράδειγμα το ενεργό cruise control που διαθέτει κρατά το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας, στοιχείο που έχουμε δει ότι λειτουργεί υποδειγματικά σε αυτοκινητόδρομο στο Focus, σαν ένα πρώιμο σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης. Φυσικά, στη φαρέτρα του υπάρχουν ακόμη πολλά τεχνολογικά καλούδια αλλά εκεί που έχουν επενδύσει οι άνθρωποι της Ford είναι στην οδική συμπεριφορά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το Puma υπόσχεται ένα οδηγοκεντρικό χαρακτήρα που θα κάνει την οδήγηση πιο απολαυστική, την ώρα που διαθέτει 5 οδηγικά modes (Normal, Sport, Eco, Slippery, Trail) για κάθε οδηγική περίσταση.

Δείτε σε ένα σύντομο βίντεο τη λειτουργία του συστήματος διατήρησης λωρίδας του Ford Co-Pilot 360:

4. Ήπια υβριδικοί κινητήρες με έως 155 άλογα
Το προηγμένο τεχνολογικό προφίλ του Puma ολοκληρώνεται με την παρουσία του πολυβραβευμένου 1.000άρη 3κύλινδρου Ecoboost σε δύο εκδόσεις ισχύος, μία με 125 και μία με 155 άλογα. Αμφότερες χρησιμοποιούν σύστημα απενεργοποίησης του ενός από τους τρεις κυλίνδρους και ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt. Όσον αφορά στο τελευταίο, υπάρχει μία γεννήτρια 11,5 kW που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα και προσφέρει μπόνους ροπής έως και 50 Nm, με αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης, που ορίζεται σε 5,4 λτ./100 χλμ. για το 125άρι από την Ford. Όσο για τις επιδόσεις; 0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δλ. και τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα φαίνεται πως ταιριάζουν με το οδηγοκεντρικό προφίλ του μοντέλου...

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

home pro
moto