2 φωτογραφίες »

Με τις εφαρμογές Android Auto ή Apple CarPlay στη ουσία μεταφέρεις τις εφαρμογές που αγαπάς από το smartphone σου απευθείας στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου.

«Παντρεύοντας» κινητό και αυτοκίνητο

13.683 Επισκέψεις στο άρθρο

Το Android Αuto της Google και το Carplay της Apple αποτελούν τους πυλώνες για το «πάντρεμα» του κινητού τηλεφώνου με το infotainment του αυτοκίνητου και τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση των δυνατοτήτων τους. Με αυτές τις εφαρμογές στη ουσία μεταφέρεις τις εφαρμογές που αγαπάς από το smartphone σου απευθείας στο ταμπλό (εντάξει στην κεντρική οθόνη) του αυτοκινήτου σου.

Εμφανίζεται δηλαδή το συνηθισμένο από τα κινητά περιβάλλον, με το ευανάγνωστο μενού, τα μεγάλα εικονίδια και τις εύχρηστες εφαρμογές. Μεγάλο του όπλο φυσικά είναι το σύστημα πλοήγησης, που υποστηρίζεται από το Google Maps, το οποίο παρέχει οδηγίες βήμα προς βήμα και εντοπίζει αυτόματα μια εναλλακτική διαδρομή εάν ανιχνεύσει μεγάλη κίνηση. Επίσης αποθηκεύει προορισμούς, ώστε να μην το πληκτρολογείς συνεχώς. Φυσικά το λογισμικό αυτό σου επιτρέπει να σερφάρεις στο ίντερνετ, να ακούς τραγούδια, να αποθηκεύσεις τις επαφές σου, όπως επίσης να στέλνεις και sms.

Βέβαια σε αντίθεση με το CarPlay, το Android Auto δεν είναι επίσημα διαθέσιμο στη χώρα μας. Υπάρχουν κάποιες λειτουργικές, αλλά μη επίσημες εκδόσεις της εφαρμογής, για τη χρήση του Android Auto στη χώρα μας ακόμα και στα ελληνικά, τις οποίες μπορεί να αναζητήσει και να εγκαταστήσει οποιοσδήποτε στο smartphone του (σ.σ. μια μίνι αναζήτηση στο YouTube αρκεί). Φυσικά, συνιστούμε, αν αποφασίσετε να προβείτε σε μια τέτοια κίνηση, να τσεκάρετε ενδελεχώς την εφαρμογή και την πηγή της πριν κάνετε οτιδήποτε!

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto