Το νέο Kuga αλλάζει ριζικά σχεδιαστικά υιοθετώντας μία νέα πιο ρευστή σχεδίαση με καμπύλες και πιο αεροδυναμικό σχήμα.

Το νέο Kuga θα προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης, diesel, plug-In hybrid με ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ., υβριδική βενζίνης, καθώς και ήπια υβριδική έκδοση diesel.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνωστή, καθώς την έχουμε δει σε όλα τα νέα μοντέλα της φίρμας, με τη μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό.

Το νέο Ford Kuga έκλεψε τις εντυπώσεις

4.157 Επισκέψεις στο άρθρο

Το τρίτης γενιάς Ford Kuga έρχεται ριζικά αλλαγμένο σχεδιαστικά, με υβριδικά σύνολα σε βενζίνη και diesel, μεγαλύτερες διαστάσεις και πολλές καινούριες τεχνολογίες. Στην εκδήλωση «Go Further» είδαμε από κοντά και το ολοκαίνουριο Ford Kuga, το μικρομεσαίο SUV της Ford, το οποίο πέρασε στην τρίτη του γενιά. Αρχικά να αναφέρουμε πως το νέο Kuga βασίζεται πάνω στην C2 πλατφόρμα της Ford που χρησιμοποιεί και το νέο Focus και σε σχέση με τον προκάτοχό του είναι μακρύτερο (κατά 89 χλστ), πιο πλατύ (κατά 44 χλστ.) και επωφελείται από το μεγαλύτερο μεταξόνιο (κατά 20 χλστ). Η νέα πλατφόρμα το κάνει πιο στιβαρό κατά 10% αλλά και ελαφρύτερο κατά 90 κιλά σε σχέση με πριν.

Στα νέα σχεδιαστικά πρότυπα της φίρμας
Το νέο Kuga αλλάζει ριζικά σχεδιαστικά υιοθετώντας στοιχεία που είδαμε και στο νέο Focus, ειδικά στο μπροστά μέρος και λανσάροντας μία νέα πιο ρευστή σχεδίαση με καμπύλες και πιο αεροδυναμικό. Το καπό είναι μακρύτερο και ενώνεται με τη μάσκα, η οποία έχει ανασχεδιασμένη γρίλια, τα φωτιστικά σώματα πλέον διαθέτουν τελείως διαφορετική χάραξη και το πίσω παρμπρίζ έχει μια έντονη κλίση, με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι αρκετά εκλεπτυσμένο και διαφορερικό από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως SUV.

Υβριδικό, βενζίνης και diesel
Το περισσότερο ενδιαφέρον ωστόσο, παρουσιάζουν τα κινητήρια σύνολα του νέου Kuga, καθώς δίπλα στα μοτέρ εσωτερικής καύσης, η Ford θα προσφέρει το νέο Kuga τόσο ως plug-in υβριδικό όσο και σε υβριδική και ήπια υβριδική έκδοση, η οποίες μάλιστα θα συνδυάζονται και με κινητήρες πετρελαίου. Ξεκινώντας με τις «παραδοσιακές» επιλογές, το νέο Kuga θα προσφέρεται στην βενζίνη με τον 1.500άρη EcoBoost σε δύο εκδόσεις 120 και 150 ίππων και στο diesel με τον 1,5 λτ. ΕcoBlue των 120 ίππων και τον 2λιτρο κινητήρα απόδοσης 190 ίππων. Όλες οι επιλογές θα συνεργάζονται είτε με το 6τάχυτο μηχανικό είτε με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της μάρκας. Προαιρετικά θα προσφέρεται και σύστημα τετρακίνησης. Τώρα, όσον αφορά τις νέες υβριδικές εκδόσεις, το νέο Ford Kuga στην plug-In hybrid έκδοση θα αντλεί την ισχύ του μέσα από έναν συνδυασμό ενός 4κύλινδρου βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία λιθίου 14,4 kWh συνολικής απόδοσης 225 ίπων με ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50 χλμ. Έπειτα, η υβριδική αυτοφορτιζόμενη επιλογή θα συνδυάζει τον παραπάνω κινητήρα βενζίνης των 2,5 λίτρων με ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια, μπαταρία ιόντων λιθίου και αυτόματο σύστημα κατανομής της ροπής ενώ τέλος, η EcoBlue Hybrid ήπια υβριδική έκδοση θα συνδυάζει το 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα των 150 ίππων της μάρκας με το ηλεκτρικό σύστημα των 48Volt.

Νέα σχεδίαση εσωτερικού και νέες τεχνολογίες  
Μπαίνοντας στην καμπίνα το νέο Kuga έχει καταργήσει την διάταξη του ταμπλό με τους κάθετους αεραγωγούς και τη χωνευτή οθόνη, η οποία πλέον βρίσκεται στο πάνω μέρος του ταμπλό, υποστηρίζοντας το σύστημα πολυμέσων SYNC3. Παράλληλα, το SUV  της Ford θα εξοπλίζεται με το σύστημα FordPass Connect που προσφέρει την δυνατότητα να συνδεθούν στο wi-fi του αυτοκινήτου έως και 10 συσκευές, το νέο B&O σύστημα ήχου αποτελούμενο από 10 ηχεία, Head-up Display, ασύρματη φόρτιση του κινητού, αλλά και πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας όπως σύστημα διατήρησης λωρίδας, ανίχνευση τυφλών σημείων, cruise control, το σύστημα Active Noise Control για την καλύτερη δυνατή απομόνωση των ανεπιθύμητων ήχων μέσα στην καμπίνα και πολλά άλλα. Όσον αφορά στους χώρους, η εταιρεία κάνει λόγο πως, αν και η νέα γενιά έχει μικρότερο ύψος κατά 20 χιλιοστά, οι επιβάτες θα έχουν περισσότερο χώρο για τα κεφάλια τους κατά 13 χλστ. στις εμπρός θέσεις και κατά 35 χλστ στις πίσω. Όσον αφορά τον χώρο αποσκευών, η Ford δεν έχει ανακοινώνει το ακριβές νούμερο, υπόσχεται όμως ότι είναι κατά 67 λίτρα μεγαλύτερος σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Τέλος, όπως και προηγουμένως, το Kuga θα προσφέρεται στις εξοπλιστικές εκδόσεις Τrend, Titanium, ST-Line και Vignale.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto