• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τα μοντέλα τα οποία θα αγωνιστούν στο Le Mans 24 Hour για το 2019 παρουσίασε η Ford.

Tο # 85 (κατηγορία GTE Am ) χρησιμοποιεί τα χρώματα της χορηγού εταιρείας O`Wynns.

Αυτά είναι τα Ford GT του Le Mans

1.510 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/5/2019

Τα μοντέλα τα οποία θα αγωνιστούν στο Le Mans 24 Hour για το 2019 παρουσίασε η Ford.

Το Le Mans του επόμενου μήνα θα είναι η τελευταία φορά που θα δούμε μία εργοστασιακά επικυρωμένη ομάδα της Ford να συμμετέχει -τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον- και έτσι πήρε την απόφαση να προσφέρει μία ειδική εξωτερική εικόνα στα τέσσερα αυτοκίνητα της ομάδας Ford Chip Ganassi Racing.
 
Η Ford τo 2016 προκειμένου να γιορτάσει την 50η της επέτειο από τη νίκη στο Le Mans του 1966 επέλεξε να επιστρέψει στο θεσμό, ωστόσο μετά το πέσιμο της καρό σημαίας του φετινού αγώνα θα ρίξει και πάλι τίτλους τέλους.
 


Για το λόγο αυτό η Ford επέλεξε να δώσει στα τέσσερα GT της Chip Ganassi Racing από ένα διαφορετικό εξωτερικό, ενώ πρόσθεσε στο ρόστερ και ένα πέμπτο μοντέλο που αγωνίζεται στην κατηγορία GTE Am με την Keating Motorsports. Κάθε ένα από τα πέντε αυτοκίνητα είναι ένα αφιέρωμα σε προηγούμενα μοντέλα και επιτεύγματα της Ford.
 
Το # 66 Ford GT (Stefan Mücke, Olivier Pla) είναι βαμμένο μαύρο για να τιμήσει το Ford GT40 που κέρδισε το Le Mans το 1966. Το # 67 (Andy Priaulx, Harry Tincknell και Jonathan Bomarito) είναι αφιερωμένο στο νικητή GT40 του 1967. Το # 68 (Dirk Müller, Joey Hand και Sebastien Bourdais) έχει σχέση με τον πιο πρόσφατο νικητή και συγκεκριμένα αυτό του 2016. Το  # 69 (Scott Dixon, Ryan Briscoe και Richard Westbrook), έρχεται βαμμένο με στα ίδια χρώματα με το GT40 που ήρθε δεύτερο το 1966, ενώ τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το # 85 (κατηγορία GTE Am ) χρησιμοποιεί τα χρώματα της χορηγού εταιρείας Wynn
 
Οι 24ωρος αγώνας του Le Mans ξεκινά στις 15 Ιουνίου στη Γαλλία.

Tags: FORD