• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Crossland Χ αποτελεί το μικρότερο μέλος της crossover οικογένειας της Opel και καταφέρνει να κοιτά στα μάτια το διαχρονικό και αγαπημένο Astra.

B-SUV ή μικρομεσαίο;

Διαβάστηκε από 3208 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/5/2019
 

Πως τα μικρά SUV απειλούν τα κλασικά και αγαπημένα μικρομεσαία; Τελικά ποια κατηγορία όμως σας πείθει περισσότερο;

Μετά τα μικρομεσαία crossover, τη σκυτάλη στην κούρσα των πωλήσεων παίρνουν τα μικρότερα B-SUV. Αυτά σιγά-σιγά ψαλιδίζουν τη διαφορά τους με τα μικρομεσαία και οδεύουν στο να ξεπεράσουν σε πωλήσεις τα παραδοσιακά μικρομεσαία. Εσείς τι λέτε; Είναι και αυτή μια μόδα ή πράγματι αν και μικρότερα προσφέρουν ουσιαστικά περισσότερα από τα μικρομεσαία;

Τα μικρά crossover δεν έτυχαν της αναγνώρισης των μεγάλων τους αδελφών, μερικά χρόνια πριν όταν και παρουσιάστηκαν. Ήρθαν ως εναλλακτικές προτάσεις των μικρών με τα ίδια φυσικά χαρίσματα των μεγάλων αδελφών τους. Ο κόσμος δεν «πείστηκε» και έμεινε πιστός στα μικρά για τις αστικές του μετακινήσεις, ενώ για ένα πιο οικογενειακό αυτοκίνητο ήδη τα μικρομεσαία crossover αποτελούσαν τη νούμερο 1 επιλογή.

Η νέα «φουρνιά» ωστόσο των μικρών crossover έφερε μαζί της και την ωρίμανση για την κατηγορία με ολοένα και περισσότερα μοντέλα να κάνουν σε αυτή την εμφάνισή τους. Με μήκος ελάχιστα πάνω από τα 4,0 μέτρα μέχρι και σχεδόν τα 4,3 μ., τα σύγχρονα μικρά crossover έχουν το ίδιο μήκος με τα κλασικά μικρομεσαία. ¶ρα αυτομάτως «μπαίνουν» στο μάτι του κοινού της μικρομεσαίας κατηγορίας. Ποιες είναι οι ανάγκες αυτού του κοινού όμως και πως τις καλύπτουν;

Αρχικά, είναι αν όχι πάντα, κατά κανόνα πιο όμορφα από τα αντίστοιχα μικρομεσαία. Προσφέρουν επίσης περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης και βγάζουν έτσι έναν πιο νεανικό αέρα. Το ίδιο ισχύει και για τη σχεδίαση του εσωτερικού τους τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως τα μικρομεσαία με τη σειρά τους έχουν στις περισσότερες περιπτώσεις καλύτερα υλικά κατασκευής και πιο προσεγμένο επίπεδο ποιότητας γενικότερα. Ίσως από αυτή να προκύπτει και η ελαφρώς μεγαλύτερη τιμή τους.

Σε θέματα χώρων, ο κανόνας θέλει τα μικρομεσαία να προσφέρουν  μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, όμως μεγαλύτερο χώρο αποσκευών έχουν τα μικρά crossover. ¶ρα αν έχετε παιδιά σας καλύπτει καλύτερα το μικρό crossover και αν έχετε… μεγάλα παιδιά, το μικρομεσαίο.

Στο δρόμο η αυξημένη απόσταση από το έδαφος των SUV σας επιτρέπει να κινηθείτε και σε εύκολες εκτός δρόμου διαδρομές, όμως και πάλι τα μικρομεσαία έχουν να αντιπαραθέσουν την καλύτερη οδική συμπεριφορά τους στην άσφαλτο τόσο σε ένα ταξίδι όσο και στις στροφές.

Σε κάθε περίπτωση τόσο οι τιμές όσο και η γκάμα κινητήρων και οι επιδόσεις εξισώνονται αντίστοιχα, με τις διαφορές να είναι και πάλι μικρές σε κάθε επίπεδο αναλογικά.

Με δεδομένο λοιπόν πως πάνω κάτω οι δύο κατηγορίες καλύπτουν τις ίδιες ανάγκες, ποια είναι για εσάς η σημαντικότερη διαφορά που θα μπορούσε να κρίνει την τελική επιλογή; Και εσείς τι θα επιλέγατε ανάμεσα στα μοντέλα των δύο κατηγοριών;

All about ηλιο-προστασία!

15 εκατομμύρια αυτοκίνητα κινούνται με CNG

Πως δεν θα τρίζουν πόρτες και καπό

Ξέρεις πως μπαίνουν οι ταχύτητες;

Η κίνηση στους δρόμους

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

Aναλυτικά το Mazda CX-30

Δοκιμή: Nissan Qashqai diesel

Πρώτη επαφή: Νέο Kia X Ceed

Yaris πενταετίας ή καινούργιο Aygo;

Ετοιμοπαράδοτο Jeep Renegade με 18.900 ευρώ

Ανανεωμένο Nissan Skyline

Μήπως να αγοράσεις τώρα και να μην περιμένεις;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

FORDAdvertisement: Kuga SUV με επιτόκιο από 1%

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Ιουλίου

RENAULT: CLIO από 10.990€ και ...θα σκάσει ο τζίτζικας που δεν μπορεί να το αποκτήσει. Εσύ όμως μπορείς!

περισσότερα »