• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Το νέο Peugeot 208.

Βραβείο Σχεδίασης για Peugeot 208 & 2008

1.515 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/4/2020

Tα νέα Peugeot 208 και 2008 έλαβαν το διεθνούς κύρους βραβείο 2020 Red Dot στην κατηγορία της Προϊοντικής Σχεδίασης χάρη στην εξωτερική σπορ σχεδίαση και την ποιότητα κατασκευής τους.

PEUGEOT: Νέο 3008 με premium χαρακτήρα & τεχνολογία


Η σχεδίαση του νέου 208 εντυπωσίασε την επιτροπή των ειδικών σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες διαστάσεις του σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, τις καθαρές γραμμές και την σπορ εμφάνιση. Επιπλέον, στο εσωτερικό το μοντέλο σημειώνει μια παγκόσμια καινοτομία με τον ψηφιακό τρισδιάσταστο πίνακα οργάνων. Ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό από την έκδοση Allure και αποτελεί μέρος του 3D i-Cockpit, το οποίο αποπνέει έναν σπορ χαρακτήρα σε συνδυασμό με το συμπαγές τιμόνι πολλαπλών λειτορυγειών και με την οθόνη αφής 10 ιντσών.

Το νέο Peugeot 2008 εντυπωσίασε την επιτροπή με τα κάθετα LED φώτα ημέρας που παραπέμπουν σε δόντια λιονταριού και καθορίζουν την νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι γραμμές του προφίλ που τραβούν αμέσως τα βλέμματα, χάρη στην τριγωνική διαμόρφωση των επιφανειών του. Στο πίσω μέρος κυριαρχεί μια μαύρη γυαλιστερή οριζόντια φάσα στην οποία ενσωματώνονται τα LED φωτα που μοίαζουν με 3 νυχιές. Στο εσωτερικό του 2008 υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που αποπνέουν ένα εκλεπτυσμένο στυλ όπως η διακοσμητική ραφή στο ταμπλό, ο ατμοσφαρικός φωτισμός αλλά και τα πολυτελή υλικά όπως η Alcantara (διαθέσιμη στις εκδόσεις GT line).Τα δύο μοντέλα είναι διαθέσιμα και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, οι οποίες επίσης φέρουν σχεδιαστικές πινελιές που ξεχωρίζουν.

Ο Haico van der Luyt, Διευθύνων Σύμβουλος της PeugeotΓερμανίας, σχολίασε σχετικά, «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το βραβείο Red Dot Design για τα δύο νεα μας μοντέλα. Το γεγονός αυτό αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι είμαστε στο σωστό δρόμο αναφορικά με το σχεδιαστικό DNA μας».

Πληροφορίες για το βραβείο Red Dot
Για περισσότερα απο 60 χρόνια, ο διαγωνισμός Red Dot Αward επιβραβεύει τον καινοτόμο σχεδιασμό. Μια φορά τον χρόνο προϊόντα, πρότζεκτ επικοινωνίας, σχεδιαστικά concept και πρωτότυπα κατατίθενται προκειμένου να αξιολογηθούν απο μια διεθνή επιτροπή ειδικών απο διαφορετικούς κλάδους.
 

59 διαθέσιμα άρθρα για PEUGEOT  208