To Formentor είναι το δεύτερο μοντέλο που λανσάρει η CUPRA ως ανεξάρτητη μάρκα.

CUPRA: Μία σπορ μάρκα με δύο SUV

5.376 Επισκέψεις στο άρθρο (1/6/2019)

Ποιος περίμενε ότι τα δύο πρώτα μοντέλα της ανεξάρτητης CUPRA θα είναι SUV; Πως σας φαίνεται αυτή κατεύθυνση;

Εσείς τι ακριβώς περιμένατε να δείτε όταν ακούσατε πως το όνομα CUPRA, από τη σπορ έκδοση των μοντέλων της Seat θα γίνει μία ξεχωριστή μάρκα; Είναι όμως η CUPRA αυτό που περιμένατε ή μήπως είναι αυτό που θα δούμε και από άλλους κατασκευαστές;

Όταν ένα όνομα που στο παρελθόν του έχει αφήσει τα πιο πολυσυζητημένα Leon και τα πιο καυτά Ibiza γίνεται μάρκα, όλοι περιμένουν να δουν πόσο μακριά θα πάρει τα Leon και τα Ibiza και που θα τα φτάσει. Όμως από την CUPRA δεν είδαμε Leon και Ibiza, αντίθετα οι εκδόσεις αυτές χάθηκαν τελείως.

Αντίθετα είδαμε μία σπορ μάρκα που στη γέννησή της βρέθηκε με δύο SUV. Αυτό από μόνο του ακούγεται λίγο περίεργο, αφού θα περίμενε κανείς να δει πρώτα τα μοντέλα που έκαναν πάταγο με το όνομα CUPRA, πριν δει νέα αυτοκίνητα, πόσο μάλλον SUV. Και όμως η CUPRA διάλεξε το Ateca πρώτα για να παρουσιάσει στη δική της έκδοση, ενώ τώρα παρουσιάζει το πρώτο αποκλειστικό της μοντέλο, το Formentor.

Πριν αρχίσουμε τη γκρίνια, ας πούμε πως έχουμε να δούμε μοντέλο από νέα παρακλάδια εταιρειών στην Ευρώπη σχεδόν από τη Lexus και την Infiniti. Το Formentor είναι ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο μιας νέας μάρκας, και αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό. Ειδικά όταν η CUPRA υπόσχεται πως το υβριδικό σύνολο του θα προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, αλλά και μικρή ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων. Εξοπλισμένο με κιβώτιο DSG και διαφορικό που κλειδώνει (τετρακίνηση), το Formentor ανήκει στα υβριδικά που κάνουν χρήση της τεχνολογίας τους για να προσδώσουν επιδόσεις, με την οικονομία σε δεύτερο ρόλο. Και η σχεδίαση, με πολύ έντονες γραμμές και ακμές, φαρδιά φτερά, και ενιαίο πίσω φως, παραπέμπουν αμέσως στις προθέσεις της μάρκας.

Όμως είναι SUV. Και για πολλούς αυτό από μόνο του κάνει το Formentor λίγο περίεργο, ειδικά δεδομένου ότι μοιράζεται τα περισσότερα μηχανικά του με το Ateca, που είναι ήδη στη γκάμα της CUPRA.

Δεν θα μπορούσε η CUPRA να παρουσιάσει ένα σούπερ καυτό μοναδικό μικρό, στο πάτωμα του Ibiza; Ή ένα ξεχωριστό μοντέλο με βάση το Leon; Εσείς θα προτιμούσατε ένα μοντέλο συμβατικής κατηγορίας ως το πρώτο της CUPRA ή σας ταιριάζει καλύτερα η φιλοσοφία ης μάρκας όπως εκφράζεται από το Formentor;

Hyundai
vw