CX-80: Το μεγαλύτερο SUV της Mazda θα παρουσιαστεί στις 18 Απριλίου

(12/4/2024)
CX-80: Το μεγαλύτερο SUV της Mazda θα παρουσιαστεί στις 18 Απριλίου

- Είναι το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα της Mazda Large Architecture
- Πιο μεγάλο και πιο ευρύχωρο από το CX-60, με δυνατότητα μεταφοράς έως και 7 επιβατών
- Διατίθεται τόσο σε 6θέσια όσο και σε 7θέσια διάταξη καθισμάτων
- Στην teaser φωτογραφία βλέπουμε ότι έχει διαιρούμενα πίσω φώτα και ελαφρώς κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ

Είναι το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα της Mazda Large Architecture

Το Mazda CX-80 αποτελεί την ολοκαίνουρια προσθήκη στην γκάμα της ιαπωνικής μάρκας για την Ευρωπαϊκή αγορά και θα είναι το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα της Mazda Large Architecture μετά το CX-60.

Πιο μεγάλο και πιο ευρύχωρο από το CX-60, με δυνατότητα μεταφοράς έως και 7 επιβατών

Το νέο SUV θα είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει η Mazda, αφού θα διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων με ικανότητα μεταφοράς έως και 7 επιβάτες, και θα αποτελέσει τη νέα της ναυαρχίδα. Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μήκος του επερχόμενου CX-80 θα είναι σχεδόν 5 μέτρα, ενώ το μεταξόνιό του θα ξεπερνά τα 3 μέτρα, γεγονός που το καθιστά μακρύτερο, ψηλότερο και έχει σημαντικά μεγαλύτερο μεταξόνιο από το δημοφιλές CX-60.

Διατίθεται τόσο σε 6θέσια όσο και σε 7θέσια διάταξη καθισμάτων

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το νέο μοντέλο διατίθεται τόσο σε 6θέσια όσο και σε 7θέσια διάταξη καθισμάτων, ενώ σε κάθε περίπτωση, τα δύο καθίσματα της τρίτης σειράς μπορούν να αναδιπλωθούν, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ.

Στην teaser φωτογραφία βλέπουμε ότι έχει διαιρούμενα πίσω φώτα και ελαφρώς κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ

Αναμέναμε το CX-80 από όταν αποκαλύφθηκε το CX-90 για την αγορά της Β. Αμερικής, αλλά πλέον βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν από την πλήρη αποκάλυψη του που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου, ενώ οι προπωλήσεις θα ξεκινήσουν τον Μάιο. Μάλιστα η Mazda δημοσίευσε και μια teaser φωτογραφία από το πίσω τμήμα του νέου SUV μοντέλου. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία παρατηρούμε τα διαιρούμενα πίσω φωτιστικά σώματα που μοιάζουν με εκείνα του CX-60, το ελαφρώς κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ καθώς και την τάπα στο πίσω φτερό που μας βάζει σε υποψίες ότι το μοντέλο της φωτογραφίας είναι η plug-in υβριδική έκδοση του CX-80.

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER